"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22 C
Trikala

Με τους διασωληνωμένους σε επίπεδα-ρεκόρ, η κυβέρνηση υπόσχεται άνοιγμα της αγοράς – Φυσαρμόνικα με τα νεύρα του κόσμου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Mε τις ήδη εξαντλημένες αντοχές των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παίζει η κυβέρνηση, τάζοντας άνοιγμα της αγοράς, αν είναι δυνατόν από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, πιέζοντας σε αυτήν την κατεύθυνση την επιτροπή των επιδημιολόγων που συνεδριάζει αύριο Τετάρτη.

Προτεραιότητα στις κυβερνητικές επιλογές έχει το λιανεμπόριο, καθώς η αγορά βρίσκεται πέρα από τα όρια της ασφυξίας και τα μέτρα στήριξης εξαντλούνται. Ωστόσο ούτε οι ίδιοι οι έμποροι είναι αισιόδοξοι ότι η επανεκκίνηση θα γίνει ομαλά και παρακολουθούν με ανησυχία την πορεία των επιδημιολογικών δεικτών, ιδίως τον υψηλό αριθμό των διασωληνωμένων, που θεωρείται ο πλέον κρίσιμος για τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης.

«Τώρα η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει τα μαγαζιά, γιατί έγινε αυτό που φωνάζαμε τόσο καιρό, δεν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία. Το ίδιο θέλει και το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως μας λένε επανειλημμένα. Δεν ξέρουμε όμως πλέον αν μπορεί να το κάνει όσο οι ΜΕΘ έχουν σταθερά πάνω από 700 διασωληνωμένους, με τον κίνδυνο να καταρρεύσει εντελώς το σύστημα υγείας», λέει στέλεχος του επιμελητηριακού κόσμου. Πληροφορίες που δίνονται στα επαγγελματικά Επιμελητήρια αναφέρουν ότι αν ο αριθμός των διασωληνωμένων πέσει κάτω από τους 600, τότε θα μπορέσει να ξανανοίξει η αγορά, με μόνο περιορισμό το ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης