"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Με 3000 υπογραφές η Επιτροπή Αγώνα ζητά από τον Δήμο Βόλου δημοψήφισμα για την καύση σκουπιδιών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Επιτροπή Αγώνα Βόλου με επιστολή της στον δήμαρχο Θ. Θεοδώρου ζητά δημοψήφισμα για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ μετά και τα όσα έχουν γίνει γνωστά σχετικά με τον ύψιστο κίνδυνο που διατρέχει η δημόσια υγεία.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγετ βολοσ

Όπως τονίζεται δεν επιτρέπεται εφησυχασμός σε οποιονδήποτε φορέα ή πολίτη αυτής της πόλης. “Πιστεύουμε ως πολίτες ότι στην κορυφή αυτού του αγώνα, που έχει στόχο την απαγόρευση της καύσης σκουπιδιών από τις βιομηχανίες της περιοχής πρέπει να είναι η Δημοτική Αρχή με τη συνδρομή όλων μας.
Αυτό μπορεί να γίνει με ένα δημοψήφισμα που προβλέπει ο νόμος (άρθρο 216), το αποτέλεσμα του οποίου δεν θα έχει κανένα νομικό ή ηθικό δικαίωμα να αγνοήσει η ΑΓΕΤ ή όποια άλλη βιομηχανία ακολουθεί. Ένα τέτοιο δημοψήφισμα μόνο ο Δήμος μπορεί να το διοργανώσει, ώστε να είναι έγκυρο.
Επιπλέον, έχετε από το Νοέμβριο δεσμευτεί ότι θα συγκαλέσετε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή ακόμα καλύτερα θα διοργανώσετε μία ανοιχτή εκδήλωση προκειμένου να συζητηθεί αυτό το κυρίαρχο και ζωτικής σημασίας θέμα. Οι 80 ημέρες που πέρασαν απραξίας και μη ανάληψης οποιασδήποτε σχετικής πρωτοβουλίας εκ μέρους σας μας ανησυχεί ιδιαιτέρως. Τις τελευταίες 15 ημέρες καθημερινά ως Επιτροπή Πολιτών σας ζητούμε μέσω τηλεφωνικών επαφών μία συνάντηση, προκειμένου να συμβάλλουμε στην προετοιμασία αυτής της αναμενόμενης συνεδρίασης, ή της ανοιχτής εκδήλωσης, ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία της και η ευρύτατη συναίνεση, που απαιτείται για την επιτυχία των εργασιών της.
Αναγκαζόμαστε λοιπόν να απευθυνθούμε σε εσάς με δημόσια ανοιχτή επιστολή πιστεύοντας ότι θα αντιληφθείτε την αναγκαιότητα, όχι μόνο να βαδίσουμε ενωμένοι σε αυτόν τον αγώνα αλλά και να βρεθείτε στην κορυφή του, να ηγηθείτε αυτού.
Δεν έχουμε το χρόνο να περιμένουμε την επόμενη Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές σε ενάμιση χρόνο. Ένα τέτοιο χρονικό διάστημα θα προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή στο έμψυχο δυναμικό της πόλης μας όσο και στο ευρύτερο περιβάλλον. Έτσι τη λύση δεν την συνδέουμε με καμία πολιτική ή κομματική ή εκλογική σκοπιμότητα.
Οι 3.000 υπογραφές που συνοδεύουν αυτή την ανοιχτή επιστολή αντιπροσωπεύουν πολίτες όλων των ιδεολογιών και πολιτικών τοποθετήσεων.
Μη γελαστείτε λοιπόν.
Δεν είναι ένα όνειρο και δεν σας απατά η ακοή σας.
Σαν έτοιμοι από καιρό, σα θαρραλέοι,
εσείς που αξιωθήκατε μια τέτοια πόλη,
πιάστε το χέρι που σας απλώνουμε,
και φανείτε άξιοι της εμπιστοσύνης
όσων σας έδωσαν την τιμή
να υπηρετείτε και να ηγείσθε αυτής της πόλης”, αναφέρει η ανακοίνωση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης