"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17 C
Trikala

Μια ανάσα πριν την υπερχείλιση ο Πηνειός και ο Ενιπέας στην περιοχή Φαρκαδόνας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στα όρια του ρέει ο Πηνειός ποταμός που διέρχεται του Δήμου Φαρκαδόνας, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα των κατοίκων και θέτοντας σε διαρκεί ετοιμότητα το Δήμο Φαρκαδόνας και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.
Η κατάσταση μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής χαρακτηριζόταν ομαλή καθώς το ποτάμι, παρότι έρεε στα όρια του δεν είχε υπερχειλίσει. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μας μετέφερε από την Πηνειάδα ο πρόεδρος του χωριού κ. Χρήστος Γιαννακός. Ο πρόεδρος σε τακτά χρονικά διαστήματα μεταβαίνει στη γέφυρα του Πηνειού που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά από τον οικισμό, καταγράφοντας την στάθμη, μέσω του ειδικού μετρητή που είναι τοποθετημένος εκεί.

Όπως εξηγεί, η στάθμη των νερών αυξάνεται κάθε ώρα, σημειώνοντας ότι αργά ή γρήγορα, η ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας δεν θα γλιτώσει την υπερχείλιση του ποταμού. Σ’ αυτό θα συμβάλλουν και οι μεγάλοι όγκοι νερών που θα κατηφορίσουν από ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νομού και του όμορου νομού της Καρδίτσας μετά το λιώσιμο του χιονιού. Ήδη η αύξηση του υδραργύρου που καταγράφει πλέον θετικές θερμοκρασίες κι όχι κάτω του μηδενός (0) συμβάλει στο λιώσιμο του χιονιού με άμεσο τρόπο.

Τα νερά μεταφέρονται σε χείμαρρους και παραποτάμους και στη συνέχεια χύνονται στην κοίτη του Πηνειού που πλέον βρίσκεται μια ανάσα από την υπερχείλιση.


Η ίδια εικόνα παρατηρείται και στο Κεραμίδι. Στο συγκεκριμένο χωριό εκτός του Πηνειού διέρχεται ο Ενιπέας, στον οποίο χύνονται νερά από ποταμούς της Καρδίτσας. Μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ενιπέας παρουσίαζε μερική υπερχείλιση ενώ σε λειτουργία τέθηκε από χθες το αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ που βρίσκεται στο χωριό και βοηθά στη διαχείριση και σωστή διοχέτευση των νερών τοπικών και ευρύτερα προς τον Πηνειό.

Κrini Live

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. τρίτο γεφύρι στο νομό μας που χτυπάει καμπανάκι
    γεφύρι Αχελώος Μυρόφυλλο , γεφύρι Πηνειός Διάβα
    και τώρα Ενιπέας ή Πηνειός στα 2 γεφύρια στο Κεραμίδι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης