"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.5 C
Trikala

Μια από τις ωραιότερες σχολικές αυλές στην Ελλάδα είδαμε στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα καλά νέα της ημέρας σήμερα μας έρχονται από τα ΤρίκαλαΤα παιδιά του 30ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων ζωγράφισαν στην αυλή του σχολείου τους όλα τα αγαπημένα τους παιχνίδια και τη μεταμόρφωσαν σε έναν πανέμορφο, υπαίθριο παιδότοπο.

Ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων, ο Δήμος Τρικκαίων και όλη η σχολική κοινότητα συνεργάστηκαν για μια αυλή γεμάτη με χρωματιστά παιχνίδια και παιδιά γεμάτα χαμόγελα.

Η υλοποίηση της ιδέας

Η ιδέα συζητήθηκε ανάμεσα στην πρόεδρο κ. Αλεξάνδρα Καλαμπόκη και την αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Σταυρούλα Τσιούνη, θέτοντάς τη στον διευθυντή κ. Βασ. Νάστο.

Στη συνέχεια ζήτησαν από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα, πινέλα και χρώματα. Τέλος απευθύνθηκαν στις ζωγράφους κ. Μαρία Ζιάκα και Μαριάνθη Χαρίση και μέσα σε λίγες ώρες η άχρωμη, τσιμεντένια αυλή μεταμορφώθηκε σε… παιχνιδοπαράδεισο.

Μέσα σε τρεις ημέρες, σε μια κλασική, «γκρι» αυλή, εμφανίστηκαν: φιδάκι, σαλιγκάρι που φέρει στην «πλάτη του» αριθμούς, ώστε να μαθαίνουν ευκολότερα οι μαθητές την αριθμητική, χρώματα στο κλασικό παιχνίδι «κουτσό», κυκλικές σκαλίτσες, πολύχρωμες πατούσες, δέντρο αναγραφής λέξεων ουσίας και όχι μόνο.

Η αυλή χρωματίστηκε! Φωτίστηκε! Άλλαξε! Έγινε πιο ευχάριστη, πιο παιδική και είναι πλέον πιο κοντά στον ψυχισμό της χαράς των μικρών μαθητριών και μαθητών.

Δείτε φωτογραφίες από την υπέροχη αυλή

Η σκάλα της ενθάρρυνσης

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες μετά από δωρεά ιδιώτη, δύο σκάλες του κτιρίου ζωγραφίστηκαν με φράσεις που μεταφέρουν αξίες ζωής και θετικά μηνύματα σε όλα τα παιδιά.

Οι παραπάνω κινήσεις μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνουν: Όταν γονείς, εκπαιδευτικοί και αρμόδιες αρχές είναι ανοιχτόμυαλοι και δρουν με βάση το μέλλον των παιδιών τους τότε μικρά θαύματα μπορεί να γίνονται καθημερινά!

Συγχαρητήρια σε όλους!

www.infokids.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης