"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.5 C
Trikala

Μια μεγάλη στιβική γιορτή από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αυτά που διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια του 3ου  πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου του Π.Θ. και του 1ου Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου Δημοτικών Σχολείων  ήταν πέρα και πάνω από κάθε πρόβλεψη αναφέρεται από την Οργανωτική Επιτροπή της Ειδικότητας Κλασικού Αθλητισμού.
Τέτοια μαζική συμμετοχή, τέτοιος ενθουσιασμός, τέτοια χαρά, τόσα απερίγραπτα συναισθήματα που έζησαν όσοι παρευρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής το πρωινό της Τετάρτης, 13-4-2016 είτε μετείχαν στους αγώνες  είτε στην αγωνόδικο επιτροπή είτε ως θεατές, δύσκολα θα ξεχαστούν.
Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος ήταν μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ακαδημαϊκής μας κοινότητας. Ηταν η πρώτη φορά που μετείχαν  μαθητές και  μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων του Ν. Τρικάλων  και αυτό έδωσε ένα άλλο χρώμα στους αγώνες.
Μετείχαν και το χάρηκαν αφάνταστα οι μικροί μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, οι  φοιτητές, το διδακτικό  και το υπαλληλικό προσωπικό.
Οι περισσότεροι που παρακολουθούσαν  τα τεκταινόμενα  ως θεατές βλέποντας τα διαδραματιζόμενα  από τους  κύριους πρωταγωνιστές το μετάνιωσαν που δεν μετείχαν και αυτοί περισσότερο ενεργά και  έδωσαν υπόσχεση  πως την επόμενη χρονιά θα πάρουν μέρος σ’ αυτό το πολύχρωμο και ιδιότυπο πανηγύρι της χαράς και της ανεμελιάς.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα  περιελάμβανε  τα  1000μ για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων,  τα 2000μ  για τις γυναίκες και τα 3000μ για τους άνδρες.
Οι αγώνες έγιναν  εντός των εγκαταστάσεων της Σχολής σε μια πολύ όμορφη διαδρομή των 1000μ που σχεδίασαν  και χάραξαν οι φοιτητές της ειδικότητας  του Κλασικού Αθλητισμού  με την βοήθεια του μέλους Ε.Ε.Π.,  Βασίλη Βουτσελά. Ο ορισμός της με τα πολύχρωμα σημαιάκια, και τις πολύχρωμες πλαστικές ποδιές, η καταπράσινη χορτάρινη διαδρομή και ο τερματισμός ανάμεσα στα δένδρα ήταν κάτι που συναντάς χωρίς υπερβολή σε διοργανώσεις μεγάλων διεθνών αγώνων ανωμάλου δρόμου. Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφερόταν το όνομα του Νίκου Κερασιώτη, ο οποίος επιμελήθηκε το χόρτο που αφορούσε την διαδρομή των 1000μ και όχι μόνο.
Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι οι συνοδοί καθηγητές Φυσικής Αγωγής, εντυπωσιάστηκαν από την οργάνωση των αγώνων. Ηταν μια οργάνωση με στοιχεία έντονα,  επιπέδου πανελληνίων αγώνων. Αξίζει να αναφερθεί ότι τις αποστολές των Δημοτικών Σχολείων τις προϋπαντούσαν φοιτήτριες της ειδικότητας του Κλασικού Αθλητισμού στους χώρους άφιξης των λεωφορείων για ένα εγκάρδιο  καλωσόρισμα στη Σχολή μας αλλά και για να τους επιδοθεί ο φάκελος ο οποίος περιείχε την ονομαστική κατάσταση των παιδιών του Σχολείου τους και  τους αντίστοιχους αριθμούς των αγώνων των μαθητών.
Ένα άλλο στοιχείο που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η έντονη παρουσία στις θέσεις των επισήμων. Τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ των  άλλων: ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως κ.  Στέργιος Γιαννακός, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Γεώργιος Τσίγκας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων  κ. Δημήτριος Παπαστεργίου, ο Αντιδήμαρχος Χρυσόστομος Κυρίτσης, ο εκπρόσωπος της Α/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Αλέξανδρος Κόφας, ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής και Διδάσκων στο ΤΕΦΑΑ κ. Ιωάννης Κουτσιώρας, ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Κωνσταντίνος Παπαστεργίου, τα μέλη  της Επιτροπής Αγώνα για την έλευση του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα, κ.κ.  Περικλής Βασιλός, Ευάγγελος Κλιάφας και Κωνσταντίνος Κατσίκης, ο Κοσμήτορας της Σχολής κ.  Ιωάννης Κουτεντάκης, οι καθηγητές της Σχολής και άλλοι.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Το πρόγραμμα άρχισε με ένα χορευτικό δρώμενο  που παρουσίασαν  οι κυρίες  Ελιζάνου Πολάτου και  Νάντια Καραδήμου με τις φοιτήτριες και  τους φοιτητές της ειδικότητας Κλειστών Χώρων. Το πιο πάνω δρώμενο εκτελέστηκε  άψογα με πολύ όμορφες φιγούρες   που εκτελούσαν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της πιο πάνω ειδικότητας. Αποτέλεσε ένα  ευχάριστο προοίμιο  και μια ουσιαστική προδιάθεση για όλους, των όσων πολύ ευχάριστων και αξέχαστων για πολλούς θα διαδραματίζονταν.
Ακολούθησε το αγωνιστικό πρόγραμμα με τα 1000μ των κοριτσιών και στη συνέχεια τα 1000μ αγοριών Δημοτικών Σχολείων. Στη συνέχεια έγιναν τα αγωνίσματα των 2000μ γυναικών και 3000μ ανδρών.
Το πρόγραμμα έκλεισε με τις απονομές των επάθλων στους τρεις πρώτους νικητές ανά κατηγορία.
Σε ότι αφορά του συμμετέχοντες στους αγώνες, θα πρέπει να υπογραμμιστεί με έμφαση  η συμμετοχή πολλών διδασκόντων, μεταπτυχιακών φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων.
Στους αγώνες αυτούς θα πρέπει να αναφερθεί ότι μετείχε και ένας φοιτητής από την Ταϋλάνδη.
Αξιον αναφοράς  είναι και το γεγονός ότι οι μετέχοντες  ένοιωσαν την  μοναδική χαρά  που δίνει  ο τερματισμός  μετά από μια τέτοια προσπάθεια. Διασκέδασαν με την ψυχή τους απολαμβάνοντας την προσπάθειά τους τρέχοντας σε μια πολύ  όμορφη διαδρομή.
Ένα είναι  σίγουρο ότι όσοι μετείχαν  για πρώτη φορά σε μια τέτοια προσπάθεια δεν θα την ξεχάσουν ποτέ και ίσως να είναι  η  αφορμή  για  συμμετοχή σε άλλες  ανάλογες εκδηλώσεις.
Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε  αυτή η μοναδική εκδήλωση στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. των Τρικάλων τόσο του έντυπου όσου και του ηλεκτρονικού τύπου που παρευρέθησαν. Εκαναν ιδιαίτερα αναφορά στο κέφι και στην ομοψυχία που παρατηρήθηκε στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες που πήραν μέρος στους αγώνες, στους συνοδούς καθηγητές αλλά και  μεταξύ των μελών της Σχολής μας κάτι που σχολιάσθηκε θετικότατα.
Κλείνοντας αυτή την αναφορά  η ειδικότητα του Κλασικού Αθλητισμού αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλη την Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Π.Θ. και ιδιαίτερα της Σχολής μας για την συμμετοχή της στην εκδήλωση αυτή.
Επίσης να ευχαριστήσει ιδιαίτερα  την ειδικότητα Κλειστών Χώρων για την συμμετοχή της με το χορευτικό δρώμενο που παρουσίασε και που συνέβαλε και αυτή στο να  δημιουργηθεί αυτή η ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Να ευχαριστήσει τον φοιτητή του 1ου έτους Λευτέρη Σούλα ο οποίος είχε την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης.
Να ευχαριστήσει τον Δήμο Τρικκαίων για την  παραχώρηση του ηχοσυστήματος.
Να ευχαριστήσει τους χορηγούς  της εκδήλωσης,  το κατάστημα αθλητικών ειδών  Δημητρίου Κωτούλα  WERUN και  το κατάστημα BULLIS KAFE  για την διανομή των εμφιαλωμένων νερών.
Θα ήταν σοβαρή παράλειψη αν δεν γινόταν ονομαστική αναφορά στους κύριους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης, στα παιδιά της ειδικότητας του Κλασικού Αθλητισμού όπου με την εμπνευσμένη καθοδήγηση του  Βασίλη Βουτσελά οργάνωσαν  αυτή την όμορφη εκδήλωση. Τα παιδιά της ειδικότητας ήταν οι : Χρήστος Αλμπάνης, Γιώργος Αγορίτσας, Κατερίνα Βαμβουκάκη, Χρήστος Βαρύκιος, Νταϊάνα Γκιολέση, Μαρία Ζωγραφάκη, Πέτρος Κακοκέφαλος, Ελισάβετ Καλαθά, Σταύρος Καρατάσιος, Χριστίνα Κατσούλα, Αγγελος Κουγιούμης, Αγγελική Κυριάκη, Κώστας Μάντζιος, Αναστασία  Ρουπάκα, Ανδρέας Σαλάγας,  Κατερίνα Σκρέτα, Ευτύχης Σουλιώτης, Αρτεμις Στένου, Κυριάκος Τουμανίδης, Χρήστος Τρουμπούκης, Χχρήστος Τσιαβές, Χρήστος Φλόκας, Γεωργία Χατζάκου.
Μετά το τέλος των αγώνων  όλοι οι μετέχοντες έδωσαν ραντεβού του χρόνου, το 2017 στον ίδιο χώρο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης