"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Μια υπέροχη συναυλία ανοιχτή στο κοινό από το Ωδείο Κολόβα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Πρόκειται για συναυλία κλασικής Μουσικής με τους σολιστ Dmitry Gudimov  στο τσέλο και την Pelageya Dianova στο πιάνο που θα παρουσιάσουν έργα: Scriabin, Tchaikovsky, Balakirev, Rachmaninov. Πρόκειται για δύο σπουδαίους μουσικούς που σε μια ανοιχτή στο κοινό συναυλία, θα μοιραστούν μαζί μας το μεγαλείο της κλασικής μουσικής, την Κυριακή 2/4/2017, ώρα 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων Ωδείου Κολόβα, Άννης Κομνηνής 15.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Dmitry Gudimov

Βιολοντσέλο

Ο βιολοντσελίστας Dmitry Gudimov κατάγεται από την Μόσχα. Αρίστευσε στο Κρατικό Μουσικό Σχολείο «A. Khachaturian», διακρίθηκε στο Ανώτερο Κρατικό Μουσικό Κολέγιο «Gnessin» στην τάξη του Α. Benditski και σπούδασε με υποτροφία του Δήμαρχου της Μόσχας στην Κρατική Μουσική Ακαδημία «Gnessin» στην τάξη του Β. Scoblo, αποφοιτώντας με Ανώτατο Δίπλωμα το 1996. Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με τους V. Feygin, F. Louzanov, N. Gutman και M. Rostropovich. Το 2011 ολοκλήρωσε κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στο σολιστικό και στο επιστημονικό τμήμα της ίδιας ακαδημίας στην τάξη του V. Tonha, υπό τον ερευνητή I. Schehovtsova. Τα αποτελέσματα από τις έρευνες και τις μελέτες του έχουν δημοσιευτεί και παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Η πλούσια μουσική του δραστηριότητα περιλαμβάνει συμμετοχές σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ με βραβεία και τιμητικές διακρίσεις (1981-1990). Έχει εμφανιστεί ως σολίστ και μέλος ορχηστρικών συνόλων και σχημάτων σε πολλές χώρες στην Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Συναυλίες του έχουν ηχογραφηθεί από τη Ρωσική, Γερμανική, Βουλγαρική και την Ελληνική τηλεόραση και το Ραδιόφωνο. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ όπως “Golden autumn” (Μόσχα), “Das Festival der Musik und der Farben” (Ingolstadt) και “Δημήτρια” (Θεσσαλονίκη). Κατείχε τη θέση του κορυφαίου τσελίστα στην Όπερα (1990–1993) και στη Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας (1993–1996). Από το 1998 είναι Α΄κορυφαίος στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Δίδαξε στο Moscow State Regional College of Arts, στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην Κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αιγύπτου και σε masterclasses στην Ελλάδα, Ρωσία, Βουλγαρία, Αλβανία και την Αίγυπτο. Από 2016 είναι διδάκτορας του Κρατικού Ινστιτούτου Καλλιτεχνικών Σπουδών της Μόσχας

Pelageya Dianova

Piano

Η Πελαγία Ντιάνοβα (Pelageya Dianova) γεννήθηκε στην Μόσχα το 1979. Ξεκίνησε τις σπουδές της σε ηλικία 5 ετών και στην ηλικία των 7 έγινε δεκτή στην Μουσική Σχολή του Κρατικού Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας στην τάξη του Α. Bakulov. Εμφανίστηκε επανειλημμένα ως σολίστ και συνέπραξε με ορχήστρες στη Μόσχα καθώς και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας και του εξωτερικού. Πραγματοποίησε επίσης ηχογραφήσεις για τη Κρατική Ρωσική τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Σε ηλικία 17 ετών κέρδισε πλήρη υποτροφία στο Oberlin Conservatory of Music και μετακόμισε στις ΗΠΑ για να συνεχίσει τις σπουδές της υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας S. Zakarian-Rutstain. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της, η Πελαγία εμφανίστηκε ως σολίστ και σε σύνολα μουσικής δωματίου, συμμετείχε στο Θερινό Φεστιβάλ «Oberlin at Casalmaggiore» (Ιταλία, 1998), και τιμήθηκε με το βραβείο John Elvin.

Μετά την αποφοίτησή της από το Oberlin το 2001, η Πελαγία μετακόμισε στο Βανκούβερ του Καναδά για μεταπτυχιακές στο University of British Columbia School of Μusic στην τάξη του καθηγητή Α. Korsantia. Έδωσε πολλές συναυλίες, μεταξύ των οποίων και στο Chan Centre for Performing Arts κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ «Printemps de la Chaine Culturell de Radio Canada». Τo 2003 ολοκλήρωσε τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών και ακολούθησε τον καθηγητή της στη Βοστόνη των ΗΠΑ για να συνεχίσει τις σπουδές της με υποτροφία στο New England Conservatory  of Music (NEC of Music). Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Βοστόνη εμφανίστηκε στο Jordan Concert Hall.

Μετά την απόκτηση του Μεταπτυχιακού της διπλώματος από την NEC of Music στη Βοστόνη, έγινε δεκτή στο τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Aspirantura» στο Κρατικό Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας στην τάξη της S. Igolinsky.

Μετά την αποφοίτηση της, η Πελαγία ξεκίνησε να εργάζεται στη Μουσική Ακαδημία Gnessin της Μόσχας ως ειδικός επικεφαλής του Τμήματος διεθνών σχέσεων και ως πιανίστας.

Η Πελαγία, από το 2016 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα όπου πραγματοποίησε εμφανίσεις ως σολίστ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και συμμετείχε στο Synthermia 6-th International Music Festival 2016 ως σολίστ και καθηγητής.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ pdf

Info:

Κυριακή 2/4/2017, ώρα 12:00

Αίθουσα εκδηλώσεων Ωδείου Κολόβα, Άννης Κομνηνής 15

Είσοδος ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης