"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Μιχαλάκης: νόμιμες πειθαρχικές διαδικασίες για τους κατηγορούμενους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για την αυριανή απολογία των κατηγορουμένων για το πολύκροτο σκάνδαλο στο Τμήμα Συγκοινωνιών μίλησαν σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 o αντιπεριφερειάρχης και οι συνήγοροι υπεράσπισης δύο εκ των κατηγορουμένων.

Με σαφή εντολή του Περιφερειάρχη προχωρούν οι πειθαρχικές διαδικασίες για τους κατηγορούμενους, όπως δήλωσε σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης:

« Η κατάσταση που δημιουργήθηκε στο τμήμα Συγκοινωνιών αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη, έχει μείνει η υπηρεσία με 6 άτομα λιγότερο. Βέβαια η καθημερινότητα του πολίτη δεν πρέπει να σταματήσει αν και καταλαβαίνουμε ότι θα υπάρξει δυσκολία, και γι αυτό προσπαθούμε να στηρίξουμε με ανθρώπινο δυναμικό την υπηρεσία, ίσως φέρουμε από άλλες υπηρεσίες κάποια άτομα. Συγχρόνως ο Περιφερειάρχης έδωσε εντολή να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες όσον αφορά στα πειθαρχικά, ώστε οι άνθρωποι που κατηγορούνται να τεθούν σε αργία και να αρθούν οι αρμοδιότητες τους. Μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, είναι απόλυτα σαφές ότι δεν θα επιστρέψουν στο Τμήμα Συγκοινωνιών.»

Γιώργος Παναγιώτου:

« Η δικογραφία είναι πραγματικά ογκωδέστατη και δεν υπήρξε για τους συνηγόρους υπεράσπισης η δυνατότητα ούτε της απλής ανάγνωσης,  οπότε είναι εμφανής η δυσκολία να υπάρξει πλήρης ενημέρωση πάνω στη δικογραφία. Είναι σε εξέλιξη η ανάκριση και αύριο οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στην ανακρίτρια. Αυτή τη στιγμή βεβαίως ισχύει το κριτήριο της αθωότητας, μέχρι την οποιαδήποτε απόφαση. Είναι λογικό να έχει απασχοληθεί η κοινή γνώμη, αλλά δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό να στηθούν στην κοινωνία μας λαϊκά δικαστήρια. Όπως και να έχει, σχεδόν το σύνολο των ανθρώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν ομολογήσει πράξεις και παραλήψεις τους. Άλλοι εμπλέκονται περισσότερο, άλλοι λιγότερο, και είναι αρμοδιότητα του ανακριτή να συγκεκριμενοποιήσει τις κατηγορίες. Ο κανόνας που υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η μη προσωρινή κράτηση, καθώς η προσωρινή κράτηση είναι έσχατο μέτρο και συνιστά και μια προκαταβολή ποινής, και θα πρέπει να αποφεύγεται. Ο σκοπός των περιοριστικών μέτρων είναι να μην διαφύγουν οι κατηγορούμενοι, και στην περίπτωση αυτή δεν συντρέχει τέτοιο στοιχείο σε κανέναν από τους 9 κατηγορούμενους, είναι κάτοικοι Τρικάλων γνωστής διαμονής και κανείς δεν έχει κάνει ενέργειες να απομακρυνθεί από την περιοχή.»

Δημήτρης Τρίμμης:

« Είμαστε έτοιμοι για την απολογία αύριο, παρόλη τη δυσκολία της πολύ μεγάλης δικογραφίας. Η δικονομική πραγματικότητα είναι διαφορετική με όσα παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες. Αύριο θα φανεί μετά την απολογία ότι δεν είναι όλα έτσι, θα διαφοροποιηθούν αρκετά και οι κατηγορίες και τα άτομα. Υπάρχει η δυνατότητα και από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα άλλος κατηγορούμενος να τεθεί σε προφυλάκιση και άλλος να αφεθεί με περιοριστικούς όρους, μέχρι τη δίκη τους. Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι, όπως συνέβη σε άλλη παρόμοιο περίπτωση.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης