"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Μπάμπης Δεληλίγκας: Ελληνισμός και Χριστιανισμός είναι το ίδιο νόμισμα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αναφορικά με το επίμαχο θέμα της καύσης των νεκρών και την λειτουργία του πρώτου αποτεφρωτηρίου σε ελληνικό έδαφος, παίρνει δημόσια θέση εκφράζοντας την δική του άποψη, ο πρώην Αντινομάρχης και Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Μπάμπης Δεληλίγκας.

Ο ίδιος δηλώνει Χριστιανός Ορθόδοξος, που σέβεται και τιμά τα Θεία, τον Χριστό και την Παναγία και δεν διστάζει να τονίσει πως «Αυτό που γίνεται με την καύση των νεκρών με βρίσκει άκρως αντίθετο, αφού έτσι ερχόμαστε σε απόλυτη αντίθεση με την Ανάσταση του Κυρίου».

Πάντα ο Μπάμπης Δεληλίγκας, όσες φορές πήγαν να χτυπήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την ορθοδοξία και την εκκλησία μας αντιστεκόταν, ορθώνοντας το ανάστημα του υπέρ της χριστιανικής πίστεως, γιατί όπως συνηθίζει να λέει και ο ίδιος Ελληνισμός και Χριστιανισμός είναι το ίδιο νόμισμα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αγαπητέ κε Αντιδήμαρχε
    Θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλη σύγχυση στις απόψεις που εκφράζεται σχετικά με τον Χριστιανισμό και Ελληνισμό καθώς αυτό το συσχετίζεται με την καύση των νεκρών.
    Κατ’ αρχάς όλα πηγάζουν από το τι θεωρείται Ελληνισμό και τι Χριστιανισμό.
    Αρχικά ας δούμε ένα σύντομο ορισμό του τι είναι ο Ελληνισμός.
    -Με τον όρο Ελληνισμό εννοούμε το διαχρονικό γίγνεσθαι των Ελλήνων που ξεκίνησε πρώτα από τη σημερινή Ελλάδα γύρω στο 1500 π.χ. και μέσω των αποικισμών επεκτάθηκε στον τότε γνωστό περί τη Μεσόγειο χώρο. Πήρε στοιχεία από άλλους λαούς, τα αφομοίωσε και τα ανάπτυξε προς όφελος του ανθρώπου. Έθεσε τις βάσεις όλων των σύγχρονων επιστημών με προεξέχουσα τη φιλοσοφία και προσέγγισε με τη λογική κάθε ζήτημα.
    Δημιούργησε μια υπέροχη γλώσσα στην οποία γράφτηκε ο λόγος του Θεού που είναι η Αγία Γραφή και βοήθησε μέσου του ανοικτού και ελεύθερου τρόπου σκέψης τη διάδοση του χριστιανισμού.
    Αν ως χριστιανισμό εννοείται μόνο τις απόψεις που εκφράζονται μέσου της Αγίας Γραφής τότε υπάρχει μεγάλη συνάφεια.
    Σε ότι αφορά την καύση των νεκρών, η Αγία Γραφή δεν αναφέρει τίποτα, αλλά για σκεφθείτε ένας πιστός χριστιανός του πρώτου μ.χ. αιώνα που κάηκε από τους Ρωμαίους να μην έχει ανάσταση.
    -Αν εννοείται ως χριστιανισμό το σύγχρονο σκοτάδι της θρησκείας με λείψανα αγίων, θαυματουργές εικόνες, κομποσκοίνια, κάστανα, ράσα και παντόφλες αγιασμένες τότε λυπάμαι τον Ελληνισμό.
    Καλό θα σας έκανε να μελετήσετε την ομιλία του Αποστόλου Παύλου στον Άρειο Πάγο προς τους Αθηναίους όπου γίνεται σαφή αναφορά για τον πνευματικό Θεό . (Πράξεις Αποστόλων κεφ 17 παράγραφοι 22 έως 34)
    Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης