"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

«Μπουναμάδες με μπελάδες» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Oλοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιστορίες ελάτε για να πούμε, όμορφα να περάσουμε, να χαρούμε, να σκεφτούμε» που υλοποιεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων με την εκπαιδευτικό Γεωργία Μπουροκώστα.
Η κ. Μπουροκώστα με την πλούσια εκπαιδευτική της εμπειρία, με ευαισθησία, γλαφυρότητα και επικοινωνιακό χάρισμα , παρουσιάζει στα παιδιά το παραμύθι της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη «Μπουναμάδες με μπελάδες» των εκδόσεων «Σαββάλας»  προβάλλοντας το μήνυμα ότι τα δώρα βρίσκουν την αξία τους στην παρέα και την αγάπη.
Με την υπέροχη αφήγηση του παραμυθιού τα παιδιά μαθαίνουν ότι ο Αϊ-Βασίλης είναι η προσωποποιημένη εκδοχή του «μοιράσματος» και της φροντίδας για όλους. Δεν κάνει διακρίσεις σε φύλο και χρώμα επιδερμίδας όταν μοιράζει δώρα.
Η συγγραφέας Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη αναφέρει ότι έγραψε το βιβλίο «σε μια προσπάθεια όχι μόνο να επισημάνουν τα παιδιά και να διαχωρίσουν τα υλικά (πράγματα) από τα άυλα (αγάπη, φιλία, συντροφικότητα) αλλά και να αναγνωρίσουν αβίαστα τη μεγάλη αξία που έχουν κάποια από τα άυλα αυτά, συνειδητοποιώντας πως όλα του κόσμου τα δώρα δεν αξίζουν το ελάχιστο, όταν δίπλα σου δεν υπάρχουν οι αγαπημένοι σου για να τα μοιραστείς μαζί τους μέσα σε κλίμα παρέας και συντροφικότητας.»
Μετά την αφήγηση του παραμυθιού η κ. Μπουροκώστα καθοδήγησε τα παιδιά στην υλοποίηση βιωματικών παιχνιδιών όπως το παιχνίδι της αποτύπωσης συναισθημάτων με την χρήση χάρτινων ζωγραφισμένων προσώπων (φατσούλες) και το παιχνίδι με τον σάκο της καρδιάς όπου τον γέμιζαν με τα σημαντικά (αγάπη, φιλία κ.λ.π.). Επίσης διασκεύασαν το τραγούδι «τρίγωνα-κάλαντα» στο πνεύμα της ιστορίας και το παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων γέμισε από μελωδικές παιδικές φωνούλες.
Το πρόγραμμα παρακολούθησαν τα κάτωθι σχολεία:
–    32ο δημοτικό σχολείο Τρικάλων
–    11ο δημοτικό σχολείο Τρικάλων
–    Δημοτικό σχολείο Μεγάλου Κεφαλόβρυσου
–    Δημοτικό σχολείο Φήκης
–    1ο  δημοτικό σχολείο Τρικάλων
–    Θα ακολουθήσουν το 1ο και το 22ο δημοτικά σχολεία Τρικάλων
Στην υλοποίηση του προγράμματος βοήθησαν η συγγραφέας Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη, η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Τρικάλων και ο εκδοτικός οίκος «Σαββάλας».
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων ευχαριστεί θερμά κατ΄αρχήν την κ. Γεωργία Μπουροκώστα για την εθελοντική και ένθερμη προσφορά εργασίας και αγάπης στα παιδιά και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση του προγράμματος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης