"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Μόλις 45΄ από τα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στα 16 χλμ. από τα Τρίκαλα (πηγαίνοντας προς Καλαμπάκα) στρίβουμε δεξιά, προς Θεόπετρα. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση τον Κονισκό. Μετά τον Κονισκό υπάρχει διχάλα: αριστερά πάει για Δεσκάτη Γρεβενών, εμείς όμως θα πάμε δεξιά, προς Γερακάρι. Φτάνουμε και στο Γερακάρι. Στην είσοδο του χωριού υπάρχει ταμπέλα που μας δείχνει να στρίψουμε δεξιά για Λογγά.
 
Η Λογγά είναι ένα μικρό χωριουδάκι χτισμένο στα 970 μ. υψόμετρο, ψηλά στα Αντιχάσια όρη. Απέχει 50 χλμ. από τα Τρίκαλα, 32 χλμ. από την Καλαμπάκα και διατηρεί μόνιμο πληθυσμό 150 περίπου κατοίκων. Οι περισσότεροι ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την υλοτομία. Περίφημα σε όλη την περιφέρεια Τρικάλων είναι τα ξακουστά φασόλια της Λογγάς.Φωτογραφία της Γωγώ Κοιλούκου.
Μόλις 3 χλμ. μετά τη Λογγά φτάνουμε στην πανέμορφη τεχνητή λίμνη Λογγάς. Δημιουργήθηκε για την ύδρευση και την άρδευση των οικισμών της περιοχής. Έχει υψόμετρο 1.100 μ. και αποτελεί ιδανικό προορισμό για αναψυχή. Το χειμώνα μαζεύονται εκεί πολλοί κυνηγοί. Το καλοκαίρι γίνεται διαγωνισμός ψαρέματος. Την Πρωτομαγιά συρρέει πλήθος κόσμου από όλα τα γύρω χωριά, το ίδιο φυσικά γίνεται και την Καθαρά Δευτέρα. Δίπλα στο φράγμα έχει στηθεί ένα ξύλινο σπιτάκι (το «τουριστικό περίπτερο»), όπου τους επισκέπτες εξυπηρετούν ο Δημήτρης και η Τασούλα.
Φωτογραφία της Γωγώ Κοιλούκου.
Γύρω γύρω υπάρχουν αρκετά ξύλινα τραπέζια με ξύλινα παγκάκια για όσους θελήσουν να κάνουν αυτοσχέδιο πικ νικ μέσα στις οξιές και τις βελανιδιές. Όσοι αγαπούν την πεζοπορία ή το mountain bike, μια καλή ιδέα είναι να κάνουν το γύρο της λίμνης, διαδρομή μήκους 2 χλμ. (περίπου μισή ώρα χαλαρά με τα πόδια και σαφώς πολύ λιγότερο με ποδήλατο).
φωτογραφίες : Γωγώ Κοιλούκου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης