"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Μύλος των Ξωτικών – Ρυθμίσεις για καλύτερη λειτουργία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τρεις ενότητες κυκλοφοριακών παρεμβάσεων για τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γυρτή του Μύλου των Ξωτικών, πραγματοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Στόχος, αφ’ ενός η εξυπηρέτηση των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών, αφ’ ετέρου η ομαλή κίνηση οχημάτων εντός της πόλης, κυρίως για τους κατοίκους της. Έτσι, οι παρεμβάσεις με βάση την εισήγηση του τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών και την αποδοχή της από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (θα τεθούν και στο Δημοτικό Συμβούλιο) αφορούν σε:
– ρυθμίσεις για την περιοχή και τους κατοίκους πέριξ του μύλου
– ρυθμίσεις για τους επισκέπτες
– ρυθμίσεις για τα λεωφορεία με πρόσθετες θέσεις, καθώς και ρυθμίσεις για το κέντρο της πόλης.
Η αύξηση της επισκεψιμότητας στα Τρίκαλα αποτελεί την απόδειξη της βελτιωμένης εικόνας του Μύλου, με παρεμβάσεις για τους επισκέπτες, όπως:
– η εξασφάλιση ΔΩΡΕΑΝ θέσεων στάθμευσης
– η εξασφάλιση πρόσθετων θέσεων για τα τουριστικά λεωφορεία
– η μέριμνα για την ευρύτερη περιοχή.
Όλες αυτές οι παρεμβάσεις, εκτός από την ανάγκη να επιτηρούνται από τη Δημοτική Αστυνομία και τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., είναι σημαντικό να τηρούνται από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι μετέχουν στη μεγαλύτερη γιορτή των Χριστουγέννων στην Ελλάδα.
Αναλυτικά οι δράσεις:
Ρυθμίσεις πέριξ του μύλου
1.    Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Καλογριανής από την οδό Πύλης έως την οδό Κλεινού, εκτός από τα ΤΑΧΙ και τα Αστικά Λεωφορεία, με την τοποθέτηση πινακίδων Ρ7 (απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα οχήματα) εκατέρωθεν του ως άνω τμήματος.
2.    Μονοδρομείται η οδός Κλεινού, από την οδό Αμαράντου έως την οδό Καλογριανής και με κατεύθυνση προς την οδό Καλογριανής με την τοποθέτηση πινακίδας Ρ7 (απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα οχήματα) στη διασταύρωση της οδού Κλεινού με την οδό Αμαράντου και επί της οδού Κλεινού.
3.    Μονοδρομείται η οδός Καλογριανής, από την οδό Κλεινού έως την οδό Χρυσομηλιάς και προς την οδό Χρυσομηλιάς με την τοποθέτηση πινακίδας Ρ7 (απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα οχήματα) στη διασταύρωση της οδού Καλογριανής με την οδό Χρυσομηλιάς και επί της οδού Καλογριανής.
4.    Τοποθετούνται πινακίδες Ρ28 (Απαγορεύεται η στροφή δεξιά) στη διασταύρωση της οδού Κλεινού με όλες τις κάθετες οδούς στο τμήμα από την οδό Αμαράντου έως την οδό Καλογριανής.
5.    Τοποθετούνται εύκαμπτοι οριοδείκτες (κολωνάκια) σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου της οδού Κλεινού από την πλευρά του Μύλου Ματσόπουλου, για την αποφυγή της άναρχης στάθμευσης των οχημάτων στο χώρο του Πάρκου.
Ρυθμίσεις για τους επισκέπτες
1.    Η κύρια οδός που οδηγεί από την οδό Πύλης στην είσοδο του Μύλου Ματσόπουλου θα είναι κλειστή για όλα τα οχήματα
2.    Η είσοδος των τουριστικών λεωφορείων θα γίνεται από την είσοδο του ΚΑΠΗ και η αποβίβαση και επιβίβαση θα γίνεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
3.    Από την είσοδο του ΚΑΠΗ θα γίνεται και η τροφοδοσία και η αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ η εν λόγω είσοδος θα παραμείνει κλειστή για όλα τα άλλα οχήματα.
4.    Η διαφύλαξη της εισόδου του ΚΑΠΗ θα γίνει με την τοποθέτηση εμποδίων τύπου New Jersey και με την τοποθέτηση πινακίδας Ρ8 (είσοδος κλειστή προς όλα τα οχήματα πλην τουριστικών λεωφορείων και οχημάτων τροφοδοσίας). Τη διαφύλαξη της εισόδου έχει αποκλειστικά η e-trikala ΑΕ.
5.    Για τις αφετηρίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δηλαδή τα ταξί και τα αστικά λεωφορεία:
•    Η αφετηρία των ταξί θα βρίσκεται επί της οδού Καλογριανής στο τμήμα από την οδό Πύλης έως την οδό Κλεινού και από την αριστερή πλευρά της οδού, καθώς στο εν λόγω τμήμα δεν θα γίνεται κυκλοφορία άλλου είδους οχήματος.
•    Η αφετηρία των αστικών λεωφορείων θα γίνεται στο ίδιο τμήμα της οδού Καλογριανής, απέναντι από την πιάτσα των ταξί.
•    Το τουριστικό τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ θα εισέρχεται από την είσοδο του ΚΑΠΗ και θα επιβιβάζει και αποβιβάζει επί της κεντρικής οδού που οδηγεί στον Μύλο Ματσοπούλου δίπλα στο πλάτωμα που δημιουργείται μεταξύ των οδών Καλογριανής και Πύλης. Από το κέντρο της πόλης το τουριστικό τρενάκι θα επιβιβάζει και θα αποβιβάζει τους επισκέπτες από την 28ης Οκτωβρίου (έμπροσθεν πρ. τράπεζας Πειραιώς).
•    Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Μύλου που προσέρχονται με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο θα λειτουργήσουν δύο υπαίθρια Παρκινγκ χωρίς κόμιστρο, ένα στο οικόπεδο αριστερά της Υπεραγοράς ΑΒ Βασιλόπουλος επί της οδού Πύλης ιδιοκτησίας Χατζόπουλου συνολικής έκτασης περίπου 15 στρεμμάτων και ένα έμπροσθεν των αποθηκών του ΟΣΕ επί της οδού Ευριπίδη συνολικής έκτασης περίπου 5 στρεμμάτων. Για τους δυο χώρους στάθμευσης, οι οποίοι φαίνονται στο συνημμένο χάρτη, θα υπάρχει η κατάλληλη πληροφοριακή σήμανση για τη σωστή καθοδήγηση των επισκεπτών.
Ρυθμίσεις για λεωφορεία και κέντρο της πόλης
1.    Οριοθετούνται τρεις θέσεις στάθμευσης επί της οδού Αμαλίας και τρεις θέσεις στάθμευσης επί της οδού Όθωνος από τη γέφυρα Γκίκα προς τη γέφυρα ΚΤΕΛ από την πλευρά του ποταμού, οι οποίες έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο
2.    Προστίθενται τρεις θέσεις λεωφορείων επί της οδού Ιακωβάκη από τη γέφυρα του ΚΤΕΛ έως την γέφυρα Γκίκα από την πλευρά του ποταμού
3.    Προστίθενται, μια θέση λεωφορείου έμπροσθεν του καταστήματος Σαράφη επί της οδού Ερμού και μία θέση επί της οδού 21ης Αυγούστου.
Όλες οι θέσεις, θα είναι για ολιγόλεπτη στάθμευση, θα σημανθούν κατάλληλα και θα διαφυλάσσονται με την τοποθέτηση ταινίας σήμανσης.
Όλες οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν αποκλειστικά για την περίοδο λειτουργίας του Μύλου των Ξωτικών ήτοι από 27/11/2015 έως 03/01/2016

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης