"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Μ. Γλέζος: Δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού τώρα!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Να δοθεί άμεσα η δυνατότητα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίσουν από τη χώρα διαμονής τους στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ζητεί με δήλωσή του από τις Βρυξέλλες ο Μανώλης Γλέζος.

λόκληρη η δήλωση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

“Για ακόμη μία φορά οι ελληνικές κυβερνήσεις εμπαίζουν τους Έλληνες του εξωτερικού αφού δεν τους δίνεται η δυνατότητα να ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου από τη χώρα διαμονής τους. Η δικομματική κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει τους σχετικούς νόμους και τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ζήτημα. Δεν μπορεί μόνο στους έλληνες πολίτες, σ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, να στερείται το αναφαίρετο δικαίωμα της ψήφου.

Τι έχουν να πουν οι απερχόμενοι κυβερνώντες στις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας που ζουν στις χώρες της Ένωσης και δεν μπορούν να πληρώσουν τα πανάκριβα εισιτήρια για να έρθουν στην Ελλάδα την ημέρα των εκλογών; Έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι οι περισσότεροι από αυτούς, νέοι και παλιότεροι μετανάστες, αγωνίζονται σκληρά στην αλλοδαπή για να εξασφαλίσουν τα ως προς το ζειν και δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν δύο φορές, μιας και κατέβηκαν στην Ελλάδα για τις γιορτές; Τα ξέρουν όλα. Αλλά δεν τους νοιάζει όπως δεν τους ένοιαξε τόσα χρόνια για την εξαθλίωση όλου του ελληνικού λαού.

Καλώ τις Ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού να ξεσηκωθούν ενάντια σ αυτή την αδικία. Καλώ τέλος την απερχόμενη κυβέρνηση να πιέσει τις αεροπορικές εταιρείες για μείωση του κόστους των εισιτηρίων την περίοδο των εκλογών οι οποίες σημειωτέον θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι την επιθυμία των πολιτών να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα”.

Πηγή:  http://left.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης