"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.5 C
Trikala

Νέοι απ’ όλη τη Θεσσαλία προσομοιώνουν Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας θα καθίσουν νέοι επιστήμονες και φοιτητές, προκειμένου να εφαρμόσουν τη Δημοκρατία στην πράξη, σε μία πρότυπη, εκπαιδευτικού χαρακτήρα προσομοίωση Συνεδρίασης του ανώτατου οργάνου της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Η πρωτότυπη ιδέα του #Vox_Populi, μιας ανεξάρτητης δράσης φοιτητών απ’ όλη τη Θεσσαλία που προωθεί την πολιτική ενεργοποίηση των νέων, θα υλοποιηθεί στη διάρκεια συνεδρίου το διάστημα 7 – 10 Νοεμβρίου του 2019 στη Λάρισα. Οι συμμετέχοντες, ηλικίας 17 έως 25 ετών, θα κληθούν στη διάρκεια του 4ήμερου συνεδρίου, να προσομοιώσουν τους ρόλους του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών, του προέδρου του Συμβουλίου, των επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, των περιφερειακών συμβούλων, καθώς και «προσώπων πίεσης» όπως πρόεδροι συλλόγων, εκπρόσωποι οργανώσεων και ΜΚΟ, του κοινού, αλλά και των δημοσιογράφων που καλύπτουν τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

H πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, δικηγόρος Δήμητρα Καραγγέλη τόνισε: «Νέοι άνθρωποι της Θεσσαλίας μοιραστήκαμε ένα κοινό όραμα για τη γενιά μας. Ενώσαμε δυνάμεις και αποφασίσαμε με την αμέριστη συνδρομή και στήριξη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού να υλοποιήσουμε μια πρωτοπόρα δράση για τη Θεσσαλία και τους νέους. Οι συμμετέχοντας θα είναι νέοι από 17 έως 25 ετών από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της επικράτειας. Θα κληθούν μέσα σε λίγες ημέρες να σκεφτούν, να δράσουν και να αποφασίσουν όπως θα έκανε ένας Περιφερειάρχης, ένα Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Μέσα από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα αποκτήσουν μια βιωματική γνώση αναφορικά με τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των οργάνων της, με σκοπό να κινητοποιηθεί η σκέψη των νέων». Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο κ. Χρήστος Μαλάκος, γενική γραμματέας η κ. Βασιλική Γκουντή και υπεύθυνη οικονομικών η κ. Κοραλία Κονιόρδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης