"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Νέος παιδικός σταθμός στα Μ. Καλύβια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μέριμνα για παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς από τον Δήμο Τρικκαίων, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Αυγούστου 2017, υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κ. Ψύχου, στελέχη της υπηρεσίας εξέθεσαν την υπάρχουσα κατάσταση σε επίπεδο κτηριακό και φιλοξενίας παιδιών και βρεφών.

Με βάση αυτή την κατάσταση, ο Δήμος Τρικκαίων διαπιστώνει ότι:

– Αρχίζουν άμεσα οι συντηρήσεις, μικροεπισκευές σε όσα κτήρια παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών υφίστανται λειτουργικά ζητήματα προς επίλυση. Υπενθυμίζεται ότι ήδη παρόμοια διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και για τα διδακτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

– Η κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς, σε επίπεδο φιλοξενίας, είναι απολύτως θετική. Ολε οι αιτήσεις ικανοποιήθηκαν και, όπως και στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Τρικκαίων, δεν θα μείνει εκτός Δομών, παιδί από τον Δήμο.

– Αντιμετωπίζεται ένα ζήτημα που υφίσταται με την πλήρη φιλοξενία βρεφών. Με βάση την υπάρχουσα κατάσταση, διερευνώνται όλοι οι τρόποι, ώστε να καλυφθούν πλήρως όλες οι ανάγκες. Εξετάζονται, συγκεκριμένα, θέματα χρηματοδότησης, υφιστάμενων κτηρίων του Δήμου, προγραμμάτων, προκειμένου να υπάρξει και στον τομέα της φιλοξενίας βρεφών, ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των αναγκών της τρικαλινής κοινωνίας.

– Προωθείται η λειτουργία νέου παιδικού σταθμού στα Μεγάλα Καλύβια, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του Δ. Τρικκαίων. Η ανακατασκευή δημοτικού κτηρίου για κάλυψη αυτής της ανάγκης προϋποθέτει την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και την εξασφαλισμένη πίστωση. 

Στη σύσκεψη παρέστη και ο τ. αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Παπανικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στα συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν στον παιδικό σταθμό στα Μ. Καλύβια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης