"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

Νέο, σημαντικό βιβλίο για τον Τσιτσάνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ενα βιβλίο για τον Βασίλη Τσιτσάνη παρουσιάζεται την Τρίτη στην Αθήνα. Πρόκειται για βιβλίο του Γιώργου Λιάνη, ο οποίος και ως “Ρεπόρτερ” και αργότερα, αχολήθηκε επισταμένως με τον τρικαλινό δημιουργό, με τον οποίο διατηρούσε φιλική σχέση. Συνέχισε να ψάχνει και ετοίμασε, πλέον, βιβλίο, με διηγήσεις, με αναφορές σε σημαντικά τραγούδια, με στοιχεία, με φωτογραφίες, με απόψεις. Ονομάζεται “Τσιτσάνης – Αιώνιος καλπασμός”  και Ουσιαστικά, είναι έναςνας φόρος τιμής στον άνθρωπο που δημιούργησε το λαϊκό τραγούδι στη χώρα μας. Η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, με τη συμμετοχή του φιλολόγου – συγγραφέα – ερευνητή του λαϊκού μας τραγουδιού και δη του Τσιτσάνη, με πλήθος σχετικών δημοσιεύσεων (π.χ. έρευνα – επιμέλεια στα Απαντα Τσιτσάνη), Θεόφιλου Αναστασίου.
Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική εκδήλωση που, όπως φαίνεται από το πρόγραμμα, θα δαρκέσει… ώρες. Αναμένεται, δε, εν όψει και των εορτασμών για το “Ετος Τσιτσάνη”, να παραστεί και εκπρόσωπος του Δήμου Τρικκαίων, τον διοργανωτή σχετικών εκδηλώσεων για το 2015.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη ,την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014, στις 13.00,στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα), είναι το ακόλουθο:

Tsitsanis2

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Λευτέρης Παπαδόπουλος,
Θεόφιλος Αναστασίου, Δημήτρης Μανιάτης, Γιώργος Μανιώτης,
Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Παπαδάκης, Πόπη Τσαπανίδου
και Παύλος Τσίμας.

Κείμενα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί
Λεωνίδας Κακούρης και Βίκυ Παπαδοπούλου.

Θα χαιρετίσουν οι:
Κώστας Τασούλας, Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού,
Άντζελα Γκερέκου, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού,
Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, Επίτιμος Αρχηγός,του Γενικού Επιτελείου Στρατού,
Βαλεντίνη Ρήγα, Καθηγήτρια Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Συνδέσμου των Ηνωμένων Εθνών.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν οι:Αλέξης Κωστάλας και Σοφία Σπυράτου.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Χρήστος Νικολόπουλος μαζί με τη Γιώτα Νέγκα και τον Γιάννη Διονυσίου θα παρουσιάσουν τα εμβληματικά τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης