"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

«Να είναι το αίμα της Πωλίνας το τελευταίο» – Μεγάλη διαμαρτυρία Λαρισαίων στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κρατώντας ένα πανό με τη φωτογραφία της άτυχης Πωλίνας Τσαπακίδου που έχασε τη ζωή της την περασμένη Τετάρτη σε τροχαίο στην οδό Βόλου, εκατοντάδες κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου διαμαρτυρήθηκαν το πρωί της Κυριακής για τη διαρκή θυσία στην άσφαλτο, ως απόροια του γεγονότος πως η οδός Βόλου είναι χαρακτηρισμένη ως «εθνική», με αποτέλεσμα η διέλευση βαρέων οχημάτων να είναι άκρως επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή.

Ακόμη και εντός της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, στο κήρυγμά του ο Ιερέας της ενορίας πατήρ Νικοφόρος, άσκησε δριμύτατη κριτική στη στάση της πολιτείας ζητώντας να σταματήσει άμεσα αυτή η κατάσταση: «Είμαστε συνοικία και όχι εθνική οδός. Εδώ περνούν το δρόμο μητέρες, παιδιά, γέροι. Δε γίνεται να συνεχιστεί…» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η πομπή των κατοίκων συνοδευόμενη από τη φιλαρμονική της συνοικίας κατευθύνθηκε στο σημείο όπου έχασε τη ζωή της η Πωλίνα, ενώ για όση ώρα διήρκεσε η κινητοποίηση, η τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία.

Εκεί αρχικά τελέσθηκε τρισάγιο στη μνήμη της τριαντάχρονης κοπέλας, το νήμα της ζωής της οποίας, κόπηκε τόσο πρόωρα κάτω από τις ρόδες ενός φορτηγού.

«Όχι άλλα θύματα, όχι άλλο αίμα στη συνοικία μας» είπε μιλώντας εκ μέρους των κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου κ. Μαρία Σαλιαμπούκου συμπληρώνοντας πως «την περασμένη Τετάρτη γίναμε όλοι μάρτυρες για πολλοστή φορά ενός τραγικού γεγονότος. Ένα κορίτσι, κάτοικος της συνοικίας μας, έχασε τη ζωή της, άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο εντελώς αναίτια και εξαιτίας της αναποφασιστικότητας των αρμόδιων φορέων να λάβουν δραστικά μέτρα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κεντρική οδός της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου.

Είναι πλέον παραπάνω από απαραίτητο η παλαιά εθνική οδός Λάρισας – Βόλο να αποχαρακτηριστεί και να μετατραπεί σε απλό αστικό δρόμο ήπιας κυκλοφορίας με ολική απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων».

Εξέφρασε δε, την ξεκάθαρη απαίτηση των κατοίκων «από τους αρμόδιους φορείς να συνεργαστούν για να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε άμεσα η παλαιά εθνική οδός Λάρισας – Βόλου να λειτουργεί ως απλός συνοικιακός δρόμος ασφαλείς για πεζούς, ποδηλάτες και οδηγούς αυτοκινήτων».

Αύριο Δευτέρα αντιπροσωπεία των κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου θα μεταβούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου και θα επιδώσουν υπόμνημα με βασικό αίτημα τη μετατροπή της οδού Βόλου σε αστική.

www.onlarissa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης