"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Νομιμοποιούν τα δοτά Υπηρεσιακά Συμβούλια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώνει η υπουργός Παιδείας την επίθεση στις δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης. Αδιαφορώντας για τη γενική αποδοκιμασία του κλάδου με την αποχή-ρεκόρ (πάνω από 90%) από τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία, προχωρά με το εγγυημένο σχέδιο υποβάθμισης… Διευθυντές, προϊστάμενοι κάθε είδους, βοηθητικό προσωπικό και όποιοι άλλοι «πρόθυμοι» βρεθούν θα μπορούν να αντικαθιστούν τα αιρετά μέλη στα υπηρεσιακά συμβούλια. Πιο αντιδημοκρατικό γίνεται;

Οπως αναφέρεται στην τροπολογία της τελευταίας στιγμής στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου για την επαγγελματική κατάρτιση: εφόσον δεν είναι δυνατή η συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων με τον ορισμό των αιρετών ως μελών λόγω «μη ανάδειξής τους ή μη ανάδειξης επαρκούς αριθμού εκπροσώπων τους μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ή μη αποδοχής του διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο», τότε τα υπηρεσιακά συμβούλια συγκροτούνται μετά από αντικατάσταση εκείνων από τα αιρετά μέλη, τακτικά ή αναπληρωματικά, που ελλείπουν «από ισάριθμους διευθυντές σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και από προϊσταμένους εκπαιδευτικών ή υποστηρικτικών δομών ή σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ή από μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, κατά περίπτωση».

Εντελώς απροσχημάτιστα, λοιπόν, σε αναζήτηση προθύμων για την εφαρμογή του τελικού σχεδίου: ελεγχόμενα συμβούλια. Κάποτε τα έλεγαν δοτά. Επανέρχονται με ίδιο ονοματεπώνυμο. Οπως και όλα τα άλλα ονόματα-δείγματα ολοκληρωτισμού που ξεφυτρώνουν όχι μόνο στον χώρο της εκπαίδευσης, αλλά σε όλο το φάσμα της κοινωνίας.about:blank

Κατά τ’ άλλα είναι έτοιμο να πάρει την επίσημη υπογραφή το τελευταίο μεγαλούργημα εκπαιδευτικής απορρύθμισης, το σχέδιο νόμου που υποβαθμίζει την Επαγγελματική Εκπαίδευση σε δομές πρόωρης κατάρτισης για ανήλικους και χαμηλόμισθους εργάτες. Η ειρωνεία; Υστερα από σχεδόν απόλυτη αδιαφορία για τον χώρο, εγκατάλειψη κάθε παλιάς και απουσία οποιασδήποτε νέας υποστηρικτικής πρωτοβουλίας καθώς και παρέλευση πολλών μηνών αμέριμνου σφυρίγματος για οποιοδήποτε πρόβλημα, τώρα ήρθε η ώρα της ψήφισης του νέου νόμου, η ώρα της διαφήμισης: «Πραγματική αναβάθμιση, ποιότητα, σύνδεση με αγορά εργασίας».

Ωστόσο ακόμα κι αυτό το επίδομα των 700 ευρώ που περίμεναν τα παιδιά της Μαθητείας από το πρώτο διάστημα της καραντίνας την περασμένη άνοιξη, τώρα δόθηκε και αφού έγιναν πιέσεις πανταχόθεν. Στη δε δεύτερη καραντίνα για πολλές εβδομάδες είχε καταρρεύσει το πληροφοριακό σύστημα της Μαθητείας στο οποίο στηρίζεται το Myschool. Κανένα στοιχείο απαραίτητο για τη δρομολόγηση των πληρωμών δεν μπορούσε να καταγραφεί. Καμία βιασύνη για την αναβάθμιση δεν φάνηκε.

efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης