"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Ντάισελμπλουμ : Είχε δίκιο ο Βαρουφάκης για τα άθλια Eurogroup

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ενα απόσπασμα από το επερχόμενο βιβλίο του Γερούν Ντάισελμπλουμ (γράφει και βιβλία;) προκαλεί αηδία και οργή.

Αηδία για τα Eurogroup, αυτόν τον ανεπίσημο και αντιδημοκρατικό θεσμό της Ε.Ε., τα Eurogroup που περιέγραψε θαυμάσια ο Γιάνης Βαρουφάκης στο βιβλίο του. Τα Eurogroup που αντικαθιστούν ουσιαστικά τις αποφάσεις των υπουργείων Οικονομικών της κάθε χώρας στην οικονομική δικτατορία που έστησε η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των μηχανισμών της (ΕΚΤ).

Γράφει λοιπόν ο βάστα-Γερούν«Τότε ήταν που ο Γιάνης Βαρουφάκης τηλεφώνησε στον Τσίπρα ενώ στη συνέχεια έδωσε το τηλέφωνο και στον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη. Καθώς το τηλεφώνημα διαρκούσε πολλή ώρα, κάποιοι από τους υπουργούς αποχώρησαν, με συνέπεια να μην μπορεί να αλλάξει οτιδήποτε στην από κοινού συμφωνηθείσα δήλωση».

Πιο ωμή αποτύπωση της πραγματικότητας των άθλιων Eurogroup δεν θα μπορούσαμε να έχουμε. Τι μας λέει εδώ μέσα στη λογοτεχνική του αφέλεια ο συγγραφέας Γερούν-γερά; Ότι κάποιοι υπουργοί δεν μπορούσαν να περιμένουν να τελειώσει το απαραίτητο τηλεφώνημα ενός υπουργού προς τον πρωθυπουργό του (την ώρα που κρινόταν η σωτηρία ή η καταστροφή μίας χώρας) και αποχώρησαν. Κι επειδή αυτοί οι υπουργοί την… έκαναν, οι αποφάσεις δεν άλλαζαν.

Αυτοί οι τύποι λοιπόν -όταν δεν βαριόντουσαν- αποφάσιζαν για τα οικονομικά μίαςχώρας. Αν θα είχαν όρεξη φυσικά και αν δεν θα αποχωρούσαν από πλήξη. Και μετά μου λέτε πως δεν έχει δίκιο να τους κράζει ο Βαρουφάκης… Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα… Η κωμωδία η δική τους γίνεται τραγωδία δική μας…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης