"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Ντόρα: Φόβος κοινωνικής έκρηξης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το φόβο να υπάρξει κοινωνική έκρηξη ως συνέπεια της συνεχούς πίεσης που υφίστανται οι πολίτες τόσο από τα μέτρα, όσο και από την οικονομική εξαθλίωση, εξέφρασε σήμερα η βουλεύτρια της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ.

Όπως δήλωσε η ίδια μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΪ, «ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης έκρηξης του κόσμου είναι μεγαλύτερος και θα πρέπει να συνυπολογιστεί».

«Σήμερα χρειάζεται να αφήσουμε ατμό μέσα από την κατσαρόλα και για την κοινωνία και για την οικονομία» δήλωσε με νόημα η πρώην υπουργός, υπογραμμίζοντας  ότι αυτοί που θα αποφασίσουν και θα κρίνουν για το λιανεμπόριο και έχουν τον τελευταίο λόγο είναι οι επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όμως θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους όλα τα δεδομένα.

H αδελφή του πρωθυπουργού της χώρας αναφέρθηκε με ανησυχία στην πιθανότητα λαϊκής εξέγερσης, που όπως καθίσταται λογικό, δυνητικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αστάθμητος παράγοντας για τη θεσμική επιβίωση της κυβέρνησης που σύμφωνα με τα κατά καιρούς δημοσκοπικά στοιχεία, δεν φαίνεται να απειλείται άμεσα από την αντιπολίτευση.

Όπως όλα δείχνουν, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος φοβούνται ότι η καλπάζουσα λαϊκή δυσαρέσκεια από την οικονομική εξαθλίωση μπορεί άμεσα να μετουσιωθεί σε παλλαϊκές κινητοποιήσεις.

Σε μία τέτοια περίπτωση, τα μέτρα καταστολής απέναντι στις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις, θα επιφέρουν δυσβάσταχτο για την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία πολιτικό κόστος, αδύνατον προς διαχείριση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης