"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Νύχτα αγωνίας για την πύρινη λαίλαπα σε Αρχαία Ολυμπία, Βόρεια Εύβοια και Μεσσηνία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ώρες αγωνίας για την Εύβοια, την Αρχαία Ολυμπία και τη Μεσσηνία. Για μια ακόμη νύχτα οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις δίνουν μια τιτάνεια μάχη με την πύρινη λαίλαπα σε πολλαπλά μέτωπα προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν το μέγεθος της καταστροφής στις περιουσίες, τις υποδομές αλλά και το φυσικό περιβάλλον.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα τρία μεγαλύτερα πύρινα μέτωπα ενισχύθηκαν το βράδυ της Τετάρτης μετά την απόσυρση των εναέριων μέσων.

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση αφορά το μέτωπο της βόρειας Εύβοιας όπου νωρίτερα στήθηκε στις Ροβιές μια γιγαντιαία επιχείρηση εκκένωσης από θαλάσσης στις Ροβιές.

Εκατοντάδες κάτοικοι και παραθεριστές εγκατέλειψαν άρον άρον την περιοχή μέσα σε ένα εφιαλτικό σκηνικό ενώ εξίσου μεγάλη είναι και η κινητοποίηση στην Αρχαία Ολυμπία όπου οι δυνάμεις δίνουν ολονύχτια μάχη για να μην περάσουν οι φλόγες μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.

Εξίσου ανησυχητικό είναι και το μέτωπο της φωτιάς στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας. Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Κάτω Μέλπειας πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα οι αρχές να εκκενώσουν έξι κοινότητες Άγιοι Θεόδωροι, Μοναστηράκι, Βράχος, Παραπούγκι, Καρνάσι και Δεσύλλα. Πλέον τα πύρινα μέτωπα που επεκτάθηκαν αστραπιαία, βρίσκονται κοντά στο Διαβολίτσι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης