"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Ξεκινά η επιστροφή του πακέτου Χατζηγάκη από τους αγρότες… Φθάνουν μπιλιέτα επιστροφής ενισχύσεων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανάστατοι είναι οι αγρότες στο θεσσαλικό κάμπο, από την είδηση που διέρρευσε ότι θα κληθούν να επιστρέψουν μέσω τροπολογίας που καταθέτει το υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης, ενισχύσεις που κρίθηακαν παράνομες και επιβλήθηκαν πρόστιμα στη χώρα, όπως είναι για παράδειγμα το “πακέτο Χατζηγάκη” για το οποίο καταλογίστηκε ποινή επιστροφής, από τους δικαιούχους, συνολικού ύψους 370 εκατ. ευρώ περίπου.

Αντιμέτωποι λοιπόν με το ενδεχόμενο να κληθούν να επιστρέψουν ποσά άμεσων ενισχύσεων που εισέπραξε η χώρα μας και εν συνεχεία της καταλογίστηκαν βρίσκονται πλέον χιλιάδες αγρότες, μέσω προσθήκης που προώθησε στη Bουλή, στο πλαίσιο επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τις βοσκήσιμες γαίες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Η προσθήκη παραγράφου συμπλώνει το Νόμο 4002, δίνοντας τη δυνατότητα ανάκτησης ενισχύσεων (π.χ. πακέτο Χατζηγάκη) και από μεμονωμένους αγρότες, με την προύπόθεση βέβαια να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα στη Bουλή.

Για να μετριάσει τις εντυπώσεις από μια τόσο επώδυνη ρύθμιση ο Βαγγέλης Αποστόλου, έσπευσε να διευκρινίσει πως «δεν σημαίνει πως από αύριο θα πάνε τέτοιες ειδοποιήσεις σε παραγωγούς», προσθέτοντας ότι «όλα γίνονται για να δείξουμε στους ευρωπαίους, στους εταίρους μας, ότι κάτι κάνουμε και σε αυτό το θέμα και προσαρμοζόμαστε στις ευρωπαϊκές οδηγίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης