"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές – 2.300 αθλητές στα Τρίκαλα την Κυριακή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ηmiarathanios

Όταν ξεκίνησε ο ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα στην μνήμη του Θανάσου Σταμόπουλου, άπαντες ήταν σίγουροι πως ο αγώνας αυτός θα γίνει θεσμός.
Οχτώ χρόνια μετά ο ημιμαραθώνιος όχι απλά έγινε θεσμός αλλά προσελκύει τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου και αυτό αναμένεται να γίνει και την Κυριακή το πρωί.
Hmimarathonios Stamopoulos
Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στο Hotel Διβάνη από τους διοργανωτές. Το παρών έδωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Δρομέων κ. Οικονομίδης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Γιώργος Τσίγκας, ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων, Τόμυ Κυρίτσης και ο Δημοσθένης Πάλλας.

Τι τόνισε ο πρόεδρος των Δρομέων κ. Οικονομίδης
Για 8η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων διοργανώνει τον γνωστό πλέον ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα. Η φετινή εκδήλωση έχει εορταστικό χαρακτήρα μιας και εκτος από το όνομα του εμπνευστή του αγώνα Θανάση Σταμόπουλου, φέτος τιμάμε και τα 100 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Τρικαλινού καλλιτέχνη Βασίλη Τσιτσάνη. Η πόλη μας γιορτάζει το έτος Τσιτσάνη και εμείς, με μεγάλη χαρά, θέλαμε να συμμετέχουμε σε αυτή την γιορτή.
Ο αγώνα που διοργανώνουμε για 8η συνεχή χρονιά, ξεκίνησε από μια παρέα ανθρώπων και έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο επαρχιακό αγώνα που γίνεται στην Ελλάδα. Περίπου 2300 αθλητές έχουν δηλώσει συμμετοχή για να βρεθούν στον δρόμο την Κυριακή το πρωί, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα έρθουν από άλλες πόλεις. Φέτος μάλιστα είναι και η πρώτη χρονιά που έχουμε άφιξη ερασιτεχνών αθλητών από το εξωτερικό, οι οποίοι έρχονται στην χώρα μας αποκλειστικά για τον αγώνα.
Πανελλήνιοι πρωταθλητές, συστηματικοί δρομείς, αλλά και απλοί ερασιτέχνες αθλούμενοι κάθε ηλικίας (16-79 χρονών) θα λάβουν μέρος σε αυτή την μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Μια γιορτή η οποία έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας, αφενός οικονομικά, με την άφιξη τόσων επισκεπτών, αφετέρου κοινωνικού μιας και προβάλλει την αγνότερη μορφή αθλητισμού, χωρίς βία, στημένα και ντόπινγκ.
Hmimarathonios Stamopoulos
Το εγχείρημα αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ μεγάλο. Η διαχείριση 2000 και πλέον αθλητών, πιστέψτε με, μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Για να επιτύχει αυτό έχουν ενεργοποιηθεί οι περισσότεροι φορείς της πόλης και πρέπει δημόσια να τους ευχαριστήσω.
Θα ξεκινήσω με την περιφέρεια Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα τον κ. Αγοραστό, τον κ.Μιχαλάκη και τον κ.Ρεντζιά τη βοήθεια των οποίων θα την χαρακτήριζα ως πολύτιμη και δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό κομμάτι αλλά στην συνολική τους υποστήριξη.
Τους Δημάρχους Τρικάλων κ.Παπαστεργίου και Καλαμπάκας κ.Σινάνη οι οποίοι στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους αυτή την δύσκολη εποχή βοήθησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Το προσωπικό της Τροχαίας Τρικάλων, οι οποίοι κάθε χρόνο φροντίζουν για την ασφάλεια των αθλητών σε μια πολύ απαιτητική διαδρομή. (Εθνική Οδός).
Την Σ.Μ.Υ. που με την παραχώρηση έμψυχου δυναμικού, υλικών αλλά και του ασθενοφόρου μας δίνει την δυνατότητα για ακόμα πιο ποιοτικές υπηρεσίες.
Τους «επαγγελματίες εθελοντές» του Ερυθρού Σταυρού Τρικάλων, οι οποίοι παρέχουν πρώτες βοήθειες στους αθλητές.
Τους ποδηλάτες Τρικάλων οι οποίοι βοηθούν σε όλο το μήκος της διαδρομής.
Το Απολλώνειο Θεραπευτήριο Λάρισας για την παροχή ενός υπερσύγχρονου ασθενοφόρου για τις ανάγκες του αγώνα.
Τον ΣΟΧΤ που κάθε χρόνο συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του.
Τους φορείς που επανδρώνουν τους 5 σταθμούς ανεφοδιασμών των αθλητών, οι οποίοι είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θεόπετρας, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ράξας, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικής και οι Πρόσκοποι Τρικάλων.
Δεν μπορώ να μην σταθώ ιδιαίτερα στους χορηγούς μας, σε όλους τους χορηγούς ανεξαρτήτως ποσού, οι οποίοι παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής μας στηρίζουν έμπρακτα. Κυρίως όμως θα πρέπει να αναφερθώ στους μεγάλους χορηγούς μας, δύο Τρικαλινές εταιρείες, την γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος η οποία μας τιμάει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας αν θέλετε και υπεραξία στον αγώνα με το όνομα της, καθώς και την εταιρία γεωργικών εφοδίων Πρωτέας.
Νοιώθω επίσης την ανάγκη προσωπικά να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα για την απίστευτη δουλειά τους, τις τελευταίες ειδικά μέρες. Μπορεί να φαίνομαι εγώ μπροστά σας αλλά να ξέρετε, είναι ομαδική δουλειά.
Τέλος, και το άφησα επίτηδες τελευταίο, το πρόσωπο του αγώνα που έχουν αγαπήσει όλοι είναι οι 80 και πλέον εθελοντές οι οποίοι με το χαμόγελό και το κέφι τους δίνουν μια άλλη πιο γιορτινή νότα στην διοργάνωση.
Τέλος για να σας δώσω να καταλάβετε το μέγεθος της διοργάνωσης θα σας μιλήσω με αριθμούς, οι αριθμοί άλλωστε δεν λένε ποτέ ψέματα.

1300 αθλητές στα 21χλμ
Περίπου 400 αθλητές στα 6χλμ
500 παιδιά στα 1000μέτρα
50 Ποδηλάτες
120 Εθελοντές
2000 τσιπάκια χρονομέτρησης
1600 Μπλουζάκια για δρομείς
200 Μπλουζάκια εθελοντών
2500 Σακούλες
8000 μπουκάλια νερό
4000 Μπανάνες
1600 Σάντουιτς
2000 Χυμοί
700 Γαλατάκια
1000 αθλητικά τζελ
1500 ποτηρια αθλητικά ποτά
2300 Μετάλλια
25 Κύπελλα
4 Αψίδες

www.goaltrikala.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης