"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Οδοιπορικό στον Αχελώο 5 μέχρι 8 Αυγούστου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δημοσιοποιήθηκε το πρόγραμμα του οδοιπορικού κατά μήκος του Αχελώου, που θα ξεκινήσει στις 5/8 από το Νεοχώρι Μεσολογγίου και θα καταλήξει στις 8/8 στη Μεσοχώρα.

Πέμπτη 5/8, 21:00: Νεοχώρι Μεσολογγίου, στο «Μύλο», δίπλα στον Αχελώο
Επιτροπή αγώνα Ι.Π. Μεσολογγίου κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο όρος Αράκυνθος, με τη συμμετοχή των ενεργών πολιτών Νεοχωρίου «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ».
Θα προβληθεί η ταινία του Δ. Κουτσιαμπασάκου «Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Μεσοχώρα» και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Παρασκευή 6/8, 20:00: Μεσόπυργος Άρτας, στην Κοιλάδα του Αχελώου
Συνάντηση και συζήτηση με μέλη του Πολιτιστικού – περιβαλλοντολογικού συλλόγου Κοιλάδας του Αχελώου και με κατοίκους της περιοχής.

Σάββατο 7/8, 12:00: Θεοδώριανα Άρτας, στην πλατεία του χωριού
Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης κατοίκων και φορέων, από το Σύλλογο Θεοδωριανιτών Άρτας «ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ», σχετικά με τις νέες αδειοδοτήσεις μικρών υδροηλεκτρικών στα ποτάμια του χωριού.

Κυριακή 8/8, 12:00: Μεσοχώρα, στη στέψη του φράγματος
Διεθνιστική δράση.

Κυριακή 8/8, 20:30: Μεσοχώρα, στην πλατεία του χωριού
Εκδήλωση ενημέρωσης με τη συμμετοχή των:
• Θεοχάρη Ζάγκα, καθηγητή Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ.
• Γιάννη Παπαδημητρίου, μέλους Δικτύου oικολογικών οργανώσεων Ιωαννίνων
• Olsi Nika, εκπροσώπου της EcoAlbania, συντονιστής για την Αλβανία της εκστρατείας «Σώστε την μπλε καρδιά της Ευρώπης»

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τις εξελίξεις, σχετικά με την προσπάθεια νέας περιβαλλοντικής αδειοδότησης του ΥΗΕ της Μεσοχώρας, για την ακύρωση των σχεδίων της ΔΕΗ και του κράτους, για τους τρόπους συνέχισης του αγώνα και, ιδιαίτερα, για την ανάγκη ανάληψης διεθνούς πρωτοβουλίας για την υλοποίηση του στόχου της κατεδάφισης του φράγματος της Μεσοχώρας.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "5-8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ στο <<Μύλο>> Πέμπτη 5/8, Προβολή ταινίας- συζήτηση Παρασκευή 6/8, 20:00: Μεσόπυργος, Κοιλάδα του Αχελώου Συνάντηση και συζήτηση με φορείς και κατοίκους της περιοχής Σάββατο 7/8, 12:00: θεοδώριανα, στην πλατεία του χωριού Εκδήλωση ενημέρωσης κατοίκων και φορέων, από τοΣύλλογο Θεοδωριανιτών Άρτας <<Ο OPEINOI»> και το Δίκτυο <<Μεσοχώρα- Αχελώος SOS>> Κυριακή 8/8, 12:00: Μεσοχώρα, στη στέψη του φράγματος Διεθνιστική δράση Κυριακή 8/8, 20:30: Μεσοχώρα, στην πλατεία του χωριού Εκδήλωση συζήτηση Δίκτυο <<Μεσοχώρα Αχελώος SOS» Επιτροπή αγώνα I.n. Μεσολογγίου κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο όρος Αράκυνθος Σύλλογος θεοδωριανιτών Άρτας <<Οι Ορεινοί>>"

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης