"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Οι αγρότες στους δρόμους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ταχύτατη καταστροφή των μικρομεσαίων αγροτών φέρνει η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ (2015 – 2020) για την πλειοψηφία των φτωχομεσαίων αγροτών της χώρας. Η νέα ΚΑΠ είναι δημιούργημα της Ε.Ε. στην οποία συνηγόρησαν πλήρως οι Ελληνικές κυβερνήσεις της τελευταίας πενταετίας. Τα προεόρτια των επιπτώσεων της νέας ΚΑΠ τα βιώνουν οι κτηνοτρόφοι που φέτος είδαν να καρατομείται η εξισωτική αποζημίωση. Χιλιάδες κτηνοτρόφοι σε όλοι την χώρα κινδυνεύουν να χάσουν μέρος ή το σύνολο της Ενιαίας Ενίσχυσης επειδή η κυβέρνηση τον Ιούνη του 2013 χαρακτήρισε ως επιλέξιμα προς επιδότηση πολλά εκατομμύρια στρέμματα βοσκοτόπων σε όλη την χώρα. Κι ότι θα απομείνει από την επιδότηση στους παραγωγούς θα το αρπάξει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου για να καλύψει τα ελλείμματα του προϋπολογισμού της.
Κι επειδή είναι αχόρταγοι έχουν επιβάλει νέα φορολογικά βάρη στους αγρότες.
Η διάλυση των συνεταιριστών οργανώσεων, το ξεπούλημα των συνεταιριστικών και κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων οδηγούν σε μείωση τις τιμές παραγωγού των αγροτικών προϊόντων. Την ίδια ώρα που το κόστος παραγωγής αυξάνεται συνεχώς. Κι αγρότες είναι απροστάτευτοι απέναντι στις επιζωτίες (π.χ. καταρροϊκός και ευλογία), τα καιρικά φαινόμενα και τις θεομηνίες.
Θυσία στο βωμό των καπιταλιστικών κερδών έδωσε η κυβέρνηση και η Ε.Ε. τους Έλληνες αγρότες αφήνοντας τους απροστάτευτους απέναντι στις επιπτώσεις του Ρωσικού εμπάργκο.
Οι φτωχομεσαίοι αγρότες έχουν μια επιλογή να οργανώσουν μαζικούς αγώνες για ανατροπή της ΚΑΠ και έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. Ώστε να σταματήσουν τις πολιτικές που τους οδηγούν σε βέβαιο ξεκλήρισμα.
 
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης