"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Οι αμόρφωτοι , η επιμόρφωση και το κορονοεπίδομα – του Στάθη Παζαϊτη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με σεμινάρια επιμόρφωσης, λέει η κυβέρνηση, θα δοθεί η οικονομική ενίσχυση στους δικηγόρους.

Θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα επιμόρφωσης 100 ωρών,  για να είναι δικαιούχοι ενίσχυσης 600 ευρώ, αφού τα υπόλοιπα 200, για κάθε επιμορφωμένο, θα δοθούν στις εταιρίες επιμόρφωσης. Κάτι πρέπει να δώσουμε και σ’ αυτούς. Δικά μας παιδιά, ανίψια και κουμπάροι είναι. Μιλάμε κοντά στα δέκα εκατομμύρια ευρώ, μόνο.

Έτσι πρέπει.

Γιατί χωρίς επιμόρφωση και με την καταβολή τέτοιου ποσού σε κάθε αμόρφωτο δικηγόρο τα πράγματα θα ξεφύγουν.

Ίσως μ’ αυτά τα χρήματα, τα οποία λόγω της αμορφωσιάς τους δεν μπορούν να διαχειριστούν, αρχίσει μια άτακτη σπάταλη  και ανεξέλεγκτη ζωή.

Και μετά από τόσες μέρες σε καραντίνα και με τέτοια ποσά στην τσέπη,  τρέξουν καθολικά οι μισοί στο αεροδρόμιο στο Φλαμούλι να απογειώσουν τα ελικόπτερά τους και οι άλλοι μισοί να λύσουν τις πολυτελείς θαλαμηγούς τους από τις πρόσφατα κατασκευασμένες  μαρίνες του Ληθαίου.

Και άντε μετά να τους μαζέψεις, να τους βάλεις σε καραντίνα και να περιορίσεις τον κορονοϊό.

Δεν θα πάρουν την οικονομική ενίσχυση, λέει η κυβέρνηση, ακόμα οι αρχιτέκτονες, μηχανικοί, λογιστές, οικοδόμοι που δεν εργάζονται σε εταιρίες , άνεργοι που δεν καλύπτονται με επίδομα από τον ΟΑΕΔ και άλλοι.

Καλά ποιούς και πόσους κοροϊδεύει η κυβέρνηση;

Δεν γνωρίζει πως σχεδόν η πλειοψηφία των δικηγόρων  και όχι μόνο, έχει πρόβλημα επιβίωσης;

Δεν γνωρίζει πως οι περισσότεροι δεν μπορούν οι  να πληρώσουν ούτε τα βασικά;

 Δεν γνωρίζει πως έχουν απλήρωτα ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, οργανισμούς και ενοίκια;

Δεν γνωρίζει πως έρχεται κύμα αγωγών εξώσεων σε δικηγόρους και ελεύθερους επαγγελματίες; 

Αυτοί οι άνθρωποι πως θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση;  Τις ανελαστικές βιοποριστικές τους ανάγκες;

Η κυβέρνηση δεν επέβαλε την απαγόρευση, για να μην καταρρεύσει  το σύστημα υγείας και κατ’ επέκταση καταρρεύσει και αυτή;

Δεν τον έστυψαν και δεν τον κατέστρεψαν δέκα χρόνια τώρα, αυτό το λαό και όλες τις υποδομές του.

Δεν καταλαβαίνει πως πρέπει αυτή τη στιγμή καθολικά ο ανήμπορος λαός να βοηθηθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα, από τη στιγμή μάλιστα που στα ηλεκτρονικά κιτάπια της εφορίας, γνωρίζουν ποιοι πολίτες και ποιες κοινωνικές ή επαγγελματικές ομάδες, έχουν άμεση ανάγκη και πρόβλημα βιοπορισμού;

Δεν γνωρίζουν οι κυβερνώντες, ότι πολλοί εργαζόμενοι δικηγόροι και πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν έχουν απόθεμα και πως αυτή η αβεβαιότητα με αυτά τα οικονομικά και βιοποριστικά προβλήματα, θα  προσθέσουν και άλλα ψυχολογικά και θα τους οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις;

Τι στο διάβολο σπούδαζαν τόσα χρόνια στα Χάραντ οι υιοί. Το μάθημα διαχείρισης του κοπαδιού όταν πεινάει δεν το διδάχθηκαν;

Δεν φοβούνται μήπως πανικοβληθεί ή εξαγριωθεί το κοπάδι και γκρεμίσει το μαντρί;

Μα θα μου πεις, ίσως κάνει λάθος η κυβέρνηση, κάτι δεν καταλαβαίνει και πως θα το διορθώσει αργότερα.

Όχι λέω εγώ. Όλα τα καταλαβαίνει. Και αν διορθώσει κάτι, αυτό θα γίνει γιατί θα υπάρξει καθολική αντίδραση. Και κυρίως από τους δικούς της ανθρώπους. Αυτούς που πολιτικά τους στήριξαν. Και τώρα τους …….. γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Γιατί όλα είναι μελετημένα. Σχέδιο σε εξέλιξη είναι. Απλά είμαστε στη φάση υλοποίησης, γι’ αυτό δεν μπορεί ο λαός καλά να το καταλάβει και ακόμα ελπίζει. Άσε που φροντίζουν γι αυτό και τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια, μεταξύ αυτών και της κρατικής ραδιοτηλεόρασης,  που τους χορηγείτε οικονομική ενίσχυση 3.000 ευρώ, αφού δεν είναι αρκετή η μηνιαία συνδρομή του λαού και αυτά που παίρνουν από τη διαπλοκή και τις διαφημιστικές καμπάνιες.  

Το σχέδιο βέβαια θα το καταλάβουμε όταν υλοποιηθεί, φθάσει ο λογαριασμός και γίνει ο απολογισμός. Σε μικρό χρονικό διάστημα μετά τον κορονοϊό.

Όταν συρρικνωθούν ακόμα πιο πολύ τα οικονομικά και στραγγαλιστούν ακόμα περισσότερο  τα εργασιακά, πολιτικά, πολιτιστικά και πολιτισμικά.

Τότε που θα περάσει η καραντίνα και αποφασίσει ο λαός να σηκωθεί από τον καναπέ.

Όταν ιαθεί ο κορονοϊός  και αποφασίσει ο λαός να ιαθεί και από τους κορονα – υιούς σε οποιαδήποτε πολιτική και αυτοδιοικητική βαθμίδα αυτοί βρίσκονται.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Φίλε μου, άργησα λίγο να δω το άρθρο σου, μα πήξαμε τούτο το διάστημα στις τηλεδιασκέψεις με τους πελάτες καταλαβαίνεις…Με τις ευχαριστίες μου(μας)!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης