"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Παιδεία και μόρφωση χρειαζόμαστε – του Κώστα Κωστούλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η απόφαση στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής οριστικοποίησε και  αποτύπωσε θεσμικά την απονομιμοποίηση του νεοναζισμού στην ελληνική κοινωνία. Η ελληνική δικαιοσύνη, πήρε μια απόφαση υψηλού ηθικού συμβολισμού.

Η Χρυσή Αυγή ήταν το βαθύ συντηρητικό πρόσωπο της Ελληνικής πολιτείας που ξεκίνησε αμέσως μετά την χούντα, δυνάμωσε στα μνημονιακά χρόνια που το βαθύ κράτος την χρειάστηκε και τώρα εξαρθρώθηκε.

Όμως για εφτά χρόνια υπήρχε μέσα στην ελληνική βουλή μια νεοναζιστική συμμορία και αυτό θα μας βαραίνει ως κοινωνία.

Η πορεία της Χρυσής Αυγής είναι ένα μάθημα για όλους μας. Η δημοκρατία και η ελευθερία απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση.

Χρειάζονται ανοιχτά μυαλά, εγρήγορση και καθημερινές μάχες με τον ωμό φασισμό, τον ρατσισμό, τον φανατισμό, τον διχασμό, τον λαϊκισμό, τις ανυπόστατες ειδήσεις.

Ο φασισμός δεν μπορεί να νικηθεί μόνο με μια δικαστική απόφαση. Η κοινωνία μας έχει επιλέξει να αφήσει τη μισαλλοδοξία και τη βία μακριά πίσω της.

Ακόμα εντοπίζονται οι ακροδεξιές αντιλήψεις, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία που θρέφονται από τη σιωπή, τον καναπέ, την πίκρα μας, τον φόβο να λέμε τη γνώμη μας, την αποφυγή συγχρωτισμού με το διαφορετικό από μας.

Αυτό στο οποίο πρέπει να επενδύσουμε είναι στη δημοκρατία, στη μόρφωση και την παιδεία.

Αν ο κόσμος δεν μορφωθεί, δεν μάθει να σκέφτεται, δεν έχει μία παιδεία που θα ανοίγει το μυαλό του και θα του μάθει να λειτουργεί ως σωστός άνθρωπος, πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα να αναζητά ακροδεξιές ιδεολογίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης