"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Οι εγγραφές και τα μαθήματα στη Μουσική Σχολή Τρικάλων «Παπαστάθη»

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

Για 20η συνεχή χρονιά συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της η Μουσική Σχολή της πόλης μας «Παπαστάθη», η οποία έχει διαμορφώσει μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο της σωστής και ποιοτικής διδασκαλίας, στην οργάνωση και διεκπεραίωση συναυλιών με πολυμελή ορχήστρα και χορωδία. Ο απολογισμός των 19 μέχρι τώρα χρόνων ανοδικής πορείας και επιτυχιών δεν καταγράφεται σ’ αυτές τις λίγες γραμμές. Το σπουδαίο παιδαγωγικό έργο και η σωστή διδακτική γνώση που παρέχει η Σχολή φαίνεται εξάλλου και από τις συνεχείς επιτυχίες των σπουδαστών της σε Μουσικά Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Αγγλίας της Γερμανίας και της Αυστραλίας, όπως επίσης και από τις βραβεύσεις και διακρίσεις σε πανελλήνιους αλλά και διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς.

Στη Σχολή διδάσκουν έμπειροι και καταξιωμένοι διπλωματούχοι και πτυχιούχοι καθηγητές μουσικής, με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με προσωπικές διακρίσεις σε μουσικούς διαγωνισμούς. Λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα:

1.Έγχορδα – βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κιθάρα

  1. Πνευστά – φλάουτο, φλογέρα, κλαρινέτο, σαξόφωνο
  2. Πληκτροφόρα – πιάνο, αρμόνιο
  3. Παραδοσιακά και λαϊκά όργανα – μπουζούκι, κλαρίνο, τουμπελέκι, λαούτο, ταμποράς, κανονάκι
  4. Μοντέρνα – κιθάρα ηλεκτρική, μπάσο, κιθάρα πρακτική, blues, jazz, swing
  5. Μονωδία – κλασικό τραγούδι
  6. Μουσική Προπαιδεία – α΄ τάξη για παιδιά 4-6 ετών πρώτη επαφή με τη μουσική, β΄ τάξη για παιδιά 6-8 ετών εκμάθηση φλογέρας, μεταλλόφωνου
  7. Θεωρητικά – θεωρία ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, ωδική, αρμονία, αντίστιξη, φυγή, μοντέρνα αρμονία, jazz αρμονία, σύγχρονη σύνθεση, μουσική τεχνολογία
  8. Προετοιμασία για την εισαγωγή στις σχολές μουσικής ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων.
  9. Μουσικά σύνολα, ορχήστρες – συμφωνική, δωματίου, ποικίλης μουσικής, μοντέρνα, ροκ, λαϊκή, παραδοσιακή, τζαζ
  10. Χορωδίες – νεανική, μικτή

Καλλιτεχνική διευθύντρια η καθηγήτρια Νατάσα Παπαστάθη αριστούχος διπλωματούχος πιάνου, αριστούχος πτυχιούχος μονωδίας, πιάνου, ωδικής, αρμονίας, αντίστιξης, φυγής, ενοργάνωσης.

Επίσης παρέχονται: Πτυχία και διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού) με δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο τομέα, σπουδαστικό δελτίο, έκπτωση διδάκτρων σε αδέλφια, τρίτεκνους, πολύτεκνους και οικογενειακές προσφορές.

Οι εγγραφές άρχισαν και συνεχίζονται. Έναρξη μαθημάτων Πέμπτη 1η Οκτωβρίου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24310.29410 κατά τις ώρες 6.30-9.00 μ.μ. και στη διεύθυνση Αθ. Διάκου τέρμα και Νικοτσάρα 24 πίσω από τον ΟΤΕ στο Βαρούσι.

 

     Καλή σχολική χρονιά!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης