"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Οι… ευεργέτες της Καρδίτσας!

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Η Καρδίτσα πριν αρχίσουμε τον… στροβιλισμό στη δίνη του κορωνοϊού, βρισκόταν με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στην τελευταία θέση των οικονομικών δεικτών όλης της χώρας! Ειχαμε “προσπεράσει” και τις Σέρρες και φιγουράραμε περήφανοι μόνοι… πρώτοι στον πάτο!!!

Όχι βέβαια πως τα προηγούμενα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση! Εκεί στη… ζώνη του υποβιβασμού κινούμασταν μεχρι που “καταφέραμε” να βγούμε τελευταίοι! Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα μας πιάσει κατάθλιψη. Από τη δεκαετία του ‘80 και μετά αρχίζει μια κατηφορική πορεία με σπασμένο το σύστημα των φρένων! Είχαν γίνει σμπαράλια τα τακάκια!!! Ούτε ο Τσιτσιπάς τέτοια ταχύτητα εναλλαγής θέσεων στο ράκινγκ!!! Αυτός προς τα πάνω, εμείς προς τα κάτω!!!

Παραγκωνίστηκε ο νομός μας, απομονώθηκε ακόμη περισσότερο, παρότι στο κέντρο της Ελλάδας, ξενιτεύτηκε μαζικά με κύμα μετανάστευσης ανάλογο του ‘60 και φτώχυνε θεαματικά! Την ακριβώς ίδια, αλλά αντίστροφη πορεία, διέγραψαν, βέβαια, σ’ ο,τι αφορά την περιουσιακή τους κατάσταση και την προσωπική τους ανέλιξη όσοι τον διοίκησαν και μας εκπροσώπησαν (μη γελάτε μιλάμε σοβαρά!) από διάφορες θέσεις ευθύνης όλα αυτά τα χρόνια με όλες τις κυβερνήσεις. Πράσινες, μπλε και… ροζουλί! Μια χαρά τους τα φερε η ζωή!

Μιά χαρά τα βόλεψαν…. απογειώνοντας και την περιοχή! Να μην ξεχάσουμε προσεχώς να ονοματοδοτήσουμε και καμιά οδό ακόμη να τους θυμόμαστε ως ευεργέτες! Γιατί όχι να στήσουμε και κανένα άγαλμα! Τι παραπανω είχε ο Καραϊσκάκης δηλαδή; Αλλωστε κλέφτη τον φώναζαν στην εποχή του οι ιθύνοντες! Μην κοιτάτε που τώρα του αποδίδουν τιμές διότι δεν τον φοβούνται!

Και να θέλουμε, βέβαια να ξεχάσουμε, τους ευεργέτες μας δεν γίνεται, θα τους βρούμε μπροστά μας! Απο πατέρα σε γιο και σε εγγονό πάει το βασίλειο!
Όλα αυτά, ως γνωστόν, πριν τον κορωνοϊό, ενώ και πριν τα μνημόνια βρισκόμασταν στη διακεκαυμένη ζώνη! Και καπάκι για να γιορτάσουμε τη λαμπρή αυτή διαδρομή προς τον… πάτο, μας κάθισε και μια ξεγυρισμένη πλημμύρα τον περασμένο Σεπτέμβριο, έτσι για να έλθουμε στα ίσια μας!!!

Μέσα σ’ αυτό το χαμό, στο μεταξύ, σχεδιάζουν να ισοπεδώσουν (ξεκίνησαν ήδη εν μέσω πανδημίας τις εργασίες) και ο,τι μας έχει απομείνει να περηφανευόμαστε, τα απάτητα βουνά μας, το αποκούμπι ελευθερίας, τα Αγραφα που υποτίθεται προστατεύονται και διεθνώς!!!

Πάλι μέσω ντόπιων… ευεργετών που υπέγραφαν με χέρια και με πόδια, έκλειναν τις πόρτες σε ανοιχτές από το νόμο δημοπρασίες και οι ελεγκτικές αρχές αντί να τους καλέσουν για εξηγήσεις, ξυλοφόρτωναν τον κόσμο που αντιδρούσε έξω από το Δημαρχείο κερνώντας υγιεινά χημικά και δακρυγόνα και τον σέρνουν στα δικαστήρια!

Κι εδώ κάθεσαι κι αναρωτιέσαι! Σίγουρα έχουμε φθάσει στον πάτο; Σίγουρα δεν έχει άλλο πιο κάτω; Είναι δυνατόν να τα τρώμε αμάσητα όλα αυτά και όχι μόνο να μην αντιδρούμε, αλλά να τα θεωρούμε και φυσιολογικά;

Να έχει αλλάξει η μορφολογία του εδάφους απο τον Ιανό στον ορεινό όγκο, να κινδυνεύουμε στην επόμενη κακοκαιρία να βρούμε μαζί με τα λασπόνερα από τα ποτάμια και τα μπάζα των αιολικών στα σπίτια μας και να κοιτάζουμε αποσβολωμένοι τα όσα συμβαίνουν χωρίς να βγάζουμε τσιμουδιά;

Να χειροκροτάμε μόνο τα… αερόστατα και να χαρακτηρίζουμε γραφικούς όσους τολμάνε να σηκώνουν ανάστημα και να αντιστέκονται στην ισοπέδωση της ζωής τους;

Είναι φανερό πως αργεί ακόμη να φανεί ο πάτος ή απλώς έχουμε ξύσει το βαρέλι, βγήκαμε απο κάτω και συνεχίζουμε ν’ αλλάζουμε θέσεις στο ράκινγκ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης