"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Οι μαθητές στο προσκήνιο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πώς σκέφτονται και τι ζητούν οι μαθητές από τη σχολική κοινότητα για τα σχολεία τους; Τι επιθυμούν οι φοιτούντες στα Γυμνάσια του Δήμου Τρικκαίων, από το ίδιο τον Δήμο; Ποιες οι επιθυμίες τους για κάτι που ίσως τροποποίησε ή αλλάξει την ίδια τους την καθημερινότητα στο σχολείο;

Τα ερωτήματα αυτά εξήχθησαν από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Η αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Βασιλένα Μητσιάδη, κάλεσε δύο εκπροσώπους των Δεκαπενταμελών Μαθητικών Συμβουλίων από κάθε Γυμνάσιο του Δήμου Τρικκαίων. Ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μαθητές από τα Γυμνάσια 1ο, 2ο, 3ο, 5ο, 6ο και 9ο της πόλης των Τρικάλων και από το Γυμνάσιο Βαλτινού, καθώς από τα άλλα σχολεία της περιφέρειας του Δήμου, δηλώθηκε αδυναμία επιστροφής των μαθητών.
Η συνάντηση είχε ως κύρια αιχμή και πρωταγωνιστές, τους ίδιους τους μαθητές. Αρχικώς ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού, ο κ. Μιχάλης Λάππας, προέβη σε μια μίνι ενημέρωση για ζητήματα που προωθούνται στον κρίσιμο αυτόν τομέα. Ακολούθως, η αντιδήμαρχος Παιδείας ζήτησε από τους μαθητές να μετάσχουν σε μια πρωτότυπη υπόθεση: εάν ξαφνικά κάθε σχολείο είχε στη διάθεσή του 5.000 ευρώ, σε ποια τρία σημαντικότερα θέματα θα ήθελαν οι μαθητές να τα διαθέσουν;
Οι μαθητές, οι οποίοι είχαν ήδη κάνει σχετική προεργασία στο σχολείο τους, κατέγραψαν τις προτεραιότητές τους, προκειμένου να συγκριθούν με αυτές του Συλλόγου Διδασκόντων και της Διεύθυνσης των σχολείων, στα οποία ήδη έχει απευθυνθεί η αντιδήμαρχος και έχει συλλέξει η αρμόδια υπηρεσία, την οποία (Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού) εκπροσώπησε ο προϊστάμενός της κ. Ν. Μπατατέγας. Ετσι, θα προκύψει μια ιεράρχηση των αναγκών των σχολείων και δη, με τα μάτια των μαθητών.
Ακολούθως, ζητήθηκε από τους μαθητές να καταγράψουν μια πιο «εκτός ορίων» ιδέα τους για το σχολείο τους. Επίσης, σε μια ελεύθερη συζήτηση, τέθηκαν σοβαρά και συγκεκριμένα ζητήματα από τους μαθητές, συνολικώς για τη μαθητική κοινότητα.
Η κ. Αυγέρου – Κογιάννη, πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Τρικκαίων, εξέφρασε δημοσίως τη σκέψη της για τη δημιουργία ενός «Ταμείου Μαθητών», το οποίο θα μπορούσε να συγκεντρώνει χρήματα για άμεσες ανάγκες μαθητών. Ακολούθησε σχετική συζήτηση, που έθεσε πιο συγκεκριμένα ζητήματα για τη σκέψη αυτή.
Επίσης, στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την ημερίδα του Σαββάτου, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, και για την εκδήλωση της Δευτέρας, σχετικά με την απόδοση τιμής στους εξεγερθέντες του πολυτεχνείου.
Η όλη διαδικασία, πρωτόγνωρη και ουσιαστική για τους μαθητές των σχολείων, θα συνεχιστεί την Πέμπτη, με τους εκπροσώπους των Δεκαπενταμελών μαθητικών Συμβουλίων των Λυκείων του Δήμου Τρικκαίων.

mathites2 mathites1 mathiites4

Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης