"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Οι παρέες είναι αυτές που γράφουν την ιστορία!!!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Χρυσόστομος Κυρίτσης : Δεν αποφασίζω συχνά να γράψω μεγάλα κείμενα καθώς ξέρω πως τελικά κανένας δεν τα διαβάζει. Όμως για όλους όσοι θα κάνετε τον κόπο να μου χαρίσετε ένα κλικ, θα αναφέρω σκέψεις και εμπειρίες από τη φετινή συμμετοχή μου στην ομάδα μπάσκετ των Τρικάλων και το όμορφο ταξίδι στον μαγικό κόσμο της πρώτης κατηγορίας του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Φωτογραφία του Chrisostomos Kiritsis.
¨Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι¨ λέει μια παροιμία θέλοντας να δηλώσει την ανικανότητα ή ανευθυνότητα των ανθρώπων που ηγούνται. Αντιστρέφοντας την έννοια, μυρίζει καλά όταν το κεφάλι είναι υγιές και φρέσκο. Η φετινή πορεία και παρουσία της ομάδας των TRIKALA B.C δείχνει αυτό ακριβώς. Υγεία, φρεσκάδα, σοβαρότητα, δύναμη, σεβασμό.
Το φρέσκο ψάρι αποτελεί το καλύτερο υλικό για έναν καλό σεφ. Κι ο κόουτς Γιάννης Καστρίτης (α ρε Τριπολάραααα!!!) αποδείχθηκε ο καλύτερος. Σοβαρός, γνώστης του αθλήματος και της αγοράς των παιχτών, εξαιρετικός χειριστής δύσκολων καταστάσεων, απόλυτος κυρίαρχος γηπέδου και αποδυτηρίων και προπονητής που κέρδισε το σεβασμό όλων. Ένας τέτοιος σεφ δεν θα μπορούσε παρά να έχει επιλέξει ανάλογους συνεργάτες.

Φωτογραφία του Chrisostomos Kiritsis.

Πρώτος όλων ο κόουτς Δημήτρης Βαρβούνης (εκ Σάμου ορμώμενος) για τον οποίο θα μπορούσα να αναφέρω όσα και για τον Καστρίτη, καθώς και ο εξαιρετικός γυμναστής και επιστήμονας Π. Συρακόπουλος (παιδί μάλαμα και κορμί ατσάλι) που ευθύνεται ολοκληρωτικά για την φυσική κατάσταση στην οποία βρέθηκε η ομάδα μέχρι το τελευταίο παιχνίδι.

Ο έτερος team manager Κώστας Κωτούλας (πολύ καλό παιδί και μελισσοκόμος) με τον οποίο συνεργαστήκαμε άψογα και ρυθμίσαμε όλα τα θέματα της ομάδας θεωρώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο μαέστρος σε θέματα επικοινωνίας Γιώργος Παπαγεωργόπουλος (η χρυσή πέννα!!!), τα μαγικά χέρια του φυσιοθεραπευτή Σταμάτη Αλμπάνη (έχουν να το λένε όλοι) καθώς και ο φροντιστής Χρήστος Μότσιος του οποίου η φροντίδα δεν έλλειψε στιγμή από το πλευρό των παιχτών.

Άφησα για το τέλος τη Νάντια Καραγεώργου (η μάνα του λόχου) που με την εμπειρία της σε όλα τα θέματα πήγαινε πριν από εμάς για εμάς, καθώς και μια σειρά συνεργατών οι οποίοι βοήθησαν ώστε να λύνονται προβλήματα της καθημερινότητας όπως ιατροί και ιατρικά κέντρα, το γραφείο τουρισμού Υπερtours και οι οδηγοί Βασίλη Κομματάς και Θοδωρής Σκρέκας και πολλοί άλλοι.

Φωτογραφία του Chrisostomos Kiritsis.
Όλοι αυτοί σε συνδυασμό με τους αθλητές της ομάδας αποτελούν μέρος της σύγχρονης μπασκετικής ιστορίας της πόλης καταφέρνοντας για πρώτη φορά τον μαγικό αριθμό των 10 νικών σε μία αγωνιστική χρονιά. Σ αυτή την ομάδα, που όπου αγωνίστηκε κέρδισε το σεβασμό και το χειροκρότημα όλων, βρέθηκε ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας και πέμπτος στα τρίποντα (Βarlow) καθώς και ο δεύτερος στα τρίποντα (Τσαγκαράκης).

Πραγματικός αρχηγός ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, πολύ καλοί έλληνες παίχτες (Βαρυτιμιάδης, Καλλές, Καλογιαννίδης, Πουλιανίτης, Καραθανάσης) αλλά και μια εξαιρετική παρέα ξένων παιχτών (Caffey, Eziukwu, Haughton, Lypovyy, Biruta). Όλοι τους πραγματικά πολύ καλοί χαρακτήρες με το ταλέντο τους να περισσεύει, αθλητές που έδιναν το 100% στην προπόνηση και τους αγώνες , μα πάνω απ’ όλα έδωσαν πραγματική αξία στη λέξη αθλητής και αποτέλεσαν πρότυπο για τα μικρά παιδιά της πόλης. Δεν θα παραλείψω να ξεχάσω όλους τους ανθρώπους των κλειστών γυμναστηρίων της Κατσιμίδου και του Μουζακίου για όλη τη βοήθειά τους καθώς και τον υπέροχο μπασκετικό κόσμο της πόλης που κάθε χρόνο αναγνωρίζει και στηρίζει την προσπάθεια και μετατρέπει το γήπεδο σε μια καυτή έδρα.
Αισθάνομαι τυχερός που αποτέλεσα κομμάτι αυτής της ομάδας και βίωσα από κοντά το ταξίδι στο μαγικό κόσμο της Α1. Ακόμη συγκινούμε με την ευκαιρία που είχα να πατήσω σε παρκέ γηπέδων όπου σηκώθηκαν ευρωπαϊκά και παγκόσμια κύπελλα, καθώς και να καθίσω σε πάγκους και αποδυτήρια που πριν από μένα βρέθηκαν τεράστιοι σύλλογοι, προπονητές και παίχτες.

Συναισθήματα χαράς και λύπης, καρδιοχτύπια, χαμόγελα, πειράγματα, κλάματα, μα πάνω απ’ όλα μνήμες και φιλίες που κρατάω μέσα μου για μια ζωή.

Φωτογραφία του Chrisostomos Kiritsis.
Για την ευκαιρία αυτή ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες της ομάδας Αχιλλέα Ρουσιαμάνη, Γιώργο Κουτσιντά, Γιώργο Χριστοδουλόπουλο και Χρήστο Πολονύφη. Αυτοί οι άνθρωποι κρατάνε στα χέρια τους τις ελπίδες του μπασκετικού κοινού της πόλης για ακόμη καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

Ελπίζω το ταξίδι να συνεχιστεί και να γεμίσουμε ακόμη περισσότερες σελίδες στο βιβλίο της αθλητικής ιστορίας της πόλης. Το καλοκαίρι θα είναι θερμό αλλά τα καλύτερα έρχονται μπροστά μας. Υπεύθυνοι, σοβαροί, αποφασισμένοι και ενωμένοι σαν μια γροθιά.

Άλλωστε…
Οι παρέες είναι αυτές που γράφουν την ιστορία!!!

Φωτογραφία του Chrisostomos Kiritsis.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης