"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Οι πεζόδρομοι στους πεζούς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την προστασία των πεζών, την ελεύθερη κίνησή τους και την προσβασιμότητα όλων εντός των πεζοδρόμων, θέτει ως προτεραιότητα η δημοτική αρχή. Με σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Κωτούλας, επιχειρήθηκε η, σε πρώτη φάση, κατάθεση απόψεων από όλους τους εμπλεκόμενους. Δηλαδή, από την Τροχαία, η οποία παρέστη διά του διοικητή της, Αστυνόμου Α΄, κ. Ιωάννη Τσιώλη και της υποδιοικήτριας, Αστυνόμου Β΄, κ. Νίκης Κόφφα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων διά του διοικητή της, πύραρχου κ. Αντώνη Σπανού, και το ΕΚΑΒ, διά του υπευθύνου του, κ. Γιώργου Ζαρογιάννη.
Στη σύσκεψη παρέστη με συγκεκριμένη πρόταση η κ. Σούλα Μπράκη, από το τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών, τονίζοντας τα υπάρχοντα προβλήματα. Συζητήθηκε επί μακρόν η κατάσταση και, κυρίως, η διευκόλυνση της πρόσβασης, η ελεύθερη πρόσβαση των πεζών, η δημιουργία συνθηκών ασφάλειας για τα παιδιά, η ουσιαστική αναζωογόνηση των πεζόδρομων και η παράδοσή τους στους πεζούς. Είναι, εξάλλου, διαπιστωμένο, ότι τα πάσης φύσης οχήματα παραβιάζουν τους πεζόδρομους, οπότε αναζητήθηκαν λύσεις για τη στάθμευσή τους, για τα ποδηλατοστάσια, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα περιφρουρηθεί η ελεύθερη πρόσβαση των πεζών. Σε πρώτη φάση, θα κλείσουν κάποιοι πεζόδρομοι (θα ανακοινωθεί εγκαίρως), ενώ θα γίνει και ρυθμιστική ενέργεια για τους φανοστάτες επί της Ασκληπιού. Ειδικά για το θέμα του πεζοδρόμου αυτού, αλλά και για το τι συμβαίνει γενικότερα, υπήρχε και η παρέμβαση του προέδρου του Σωματείου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Ν. Τρικάλων κ. Δημ. Μαγκούτη.
Η σύσκεψη κατέληξε και σε συγκεκριμένες αποφάσεις για την ανάγκη διέλευσης των οχημάτων πρώτης ανάγκης, όπως τα ασθενοφόρα και τα οχήματα της Πυροσβεστικής. Η όλη συζήτηση θα συνεχιστεί.

pezodromoi1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης