"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

«Οι προσλήψεις Ιατρών στο ΕΣΥ»

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

          Όσο περνάει ο χρόνος τόσο η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χάνει … το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Τελευταίο χτύπημα η Βιβλική καταστροφή στην Δυτική Αττική με δεκάδες νεκρούς και με τεράστιες υλικές ζημιές από ανικανότητα θεσμικών παραγόντων. Παρά ταύτα κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να συγκεντρώσει όσο γίνεται περισσότερο κόσμο στη βάση της. Έτσι με ψευτοκοινωνικές παροχές και με κομματικοποίηση του κράτους φιλοδοξεί να αποφύγει την συντριπτική ήττα.

          Ένας νέος χώρος αυτής της αναποτελεσματικής τακτικής είναι ο τομέας της Υγείας, όπου παίζει το παιχνίδι με τις προσλήψεις Ιατρών στο Ε.Σ.Υ. Υπάρχουν, βέβαια κριτήρια, τα οποία επιβάλλουν την αιτιολογημένη άποψη για κάθε κρινόμενο, αλλά αυτά είναι μόνο για να ρίχνουν… στάχτη στα μάτια της κοινωνίας και των ενδιαφερόμενων Ιατρών. Αποτέλεσμα αυτών των κρίσεων, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, είναι να εξυπηρετούνται τα παιδιά του Ιατρικού και Πολιτικού κατεστημένου του ΣΥΡΙΖΑ.

          Η βαρύτητα, το εύρος και η ποιότητα του Ιατρικών πράξεων, παραβλέπονται. Οι μεταπτυχιακές σπουδές με Διδακτορικά, με Μάστερ και με υποτροφίες στο εξωτερικό δεν παίζουν και σπουδαίο ρόλο, παρά το γεγονός ότι οι διατάξεις λέγουν πως «πρέπει να αξιολογούνται ιδιαιτέρως». Οι μετεκπαιδεύσεις, οι εξειδικεύσεις και η έμφαση στις νέες εξελίξεις της ειδικότητας και στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών σε Κορυφαία Νοσοκομεία του Εξωτερικού, υποβαθμίζονται, αφού στις πρώτες θέσεις φιγουράρουν άτομα, που δεν βγήκαν ποτέ στο εξωτερικό ή που έχουν πολύ λιγότερα προσόντα από άλλους ιατρούς, έχουν όμως προστάτες τους διορισμένους στα Νοσοκομεία παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ. Η συμμετοχή σε σεμινάρια εκτός και εντός Ελλάδος και γενικά η εκπαιδευτική δραστηριότητα των υποψηφίων, ερμηνεύονται κατά το δοκούν. Γενικά, πλην σποραδικών περιστατικών, πολύ πριν γίνει η κρίση, υπάρχει διάχυτη η φήμη στα Νοσοκομεία για το ποιος θα πάρει τη θέση στο Ε.Σ.Υ.

          Με απλά λόγια γίνεται καταστρατήγηση των πάντων από τα περισσότερα Συμβούλια προσλήψεων και κρίσης δεδομένου πως όλοι οι διορισμένοι στης επτά Υγειονομικές περιφέρειες της χώρας και σχεδόν όλες οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων είναι στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές δεν είναι κρίσεις για την πρόσληψη Ιατρών του Ε.Σ.Υ., αλλά είναι παρωδία κρίσεων…! Θα ‘ταν προτιμότερο να καταργήσουν τις κρίσεις και να προσλάβουν «τα δικά τους παιδιά», φτιάχνοντας έτσι τον κομματικό Στρατό» στα Νοσοκομεία.

          Ευτυχώς, που υπάρχουν μερικοί κριτές με δεοντολογία, με θάρρος και με πίστη στην αξιοκρατία και οι οποίοι δεν υποκύπτουν στις επιθυμίες του Ιατρικού και Πολιτικού κατεστημένου και που είναι αντίθετοι με την κομματικοποίηση της Υγείας και της Ιατρικής Επιστήμης. Με τις υπάρχουσες ισοπεδωτικές και αυταρχικές διαδικασίες και νοοτροπίες δεν πρόκειται να … αναστηθεί το ευρισκόμενο σε … κώμα Ε.Σ.Υ…!

          Γεγονός είναι πως η νέα κυβέρνηση, που θα ρθει πολύ σύντομα, οφείλει να διαχειρισθεί με σύνεση, με διαφάνεια, με αξιοκρατία και με σεβασμό το όλο θέμα της Υγείας. Επιβάλλεται να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα πρόσληψης Ιατρών στο Ε.Σ.Υ. με ακριβή αριθμητική αποτύπωση, κάθε προσόντος, για κάθε υποψήφιο, και φυσικά οι ενστάσεις κατά της πρωτοβάθμιας κρίσης να μην κρίνονται από τους ίδιους εισηγητές, δηλ. να μην ισχύει το «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», αλλά από τα υψηλά κλιμάκια τον τομέα Υγείας, όπως γίνεται και στην Δικαιοσύνη. Εκεί κανένας δικαστής (κριτής) που δίκασε υπόθεση σε πρώτο βαθμό δεν την δικάζει σε δεύτερο βαθμό. Να δώσει οικονομικά κίνητρα, για να επιστρέψουν οι χιλιάδες Ιατροί, «τα μυαλά», που έφυγαν στο εξωτερικό.

          Να επανεξετάσει όλες τις προσλήψεις που έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ και να αποκαταστήσει τους αδικηθέντες. Να απονείμει τα εύσημα σ’ όσους κριτές – διευθυντές ιατρούς είχαν το θάρρος να παραμείνουν … όρθιοι και να αγνοήσουν τις επιθυμίες του Ιατρικού και ΠολιτικοΟικονομικού κατεστημένου και να τιμωρήσει όσους, αποδεδειγμένα, παρέβησαν τον καθήκον τους και όσους εξυπηρέτησαν αλλότρια συμφέροντα. Ο τρόπος που διοικούν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ τα Νοσηλευτικά ιδρύματα φαίνεται από τις καθημερινές καταγγελίες των σωματίων των Ιατρών και των Νοσηλευτών και από τις απανωτές μηνυτήριες αναφορές, για παράβαση καθήκοντος. Τα ‘χουν όλα διαλύσει.

          Το Εθνικό Σύστημα Υγείας «πνέει τα λοίσθια» με τεράστιες ελλείψεις σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και σε υλικό – τεχνική υποδομή. Ο κατήφορος του Ε.Σ.Υ δεν πάει άλλο…! Δυστυχώς, η Ελλάδα έγινε ΑΠΟΙΚΙΑ  και ο κοινωνικός ιστός έχει καταστραφεί. Ας προσέχαμε…!

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης