"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Οι προτάσεις της “Αρωγή” για μια καλύτερη πόλη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Προτάσεις για μια καλύτερη πόλη, προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρία παρουσίασε σήμερα  ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία «Η Αρωγή» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του.

Τα μέλη τόνισαν ότι στόχος των προτάσεων είναι να γίνει καλύτερη και ανθρώπινη η πόλη για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν:

-Βελτίωση της προσβασιμότητας των Δήμων, προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να κινούνται αυτόνομα και απρόσκοπτα όμως όλοι οι πολίτες. Τονίζεται ότι, ο βαθμός προσβασιμότητας των Δήμων της Περ. Εν. Τρικάλων είναι εξαιρετικά χαμηλός, χαρακτηρίζεται από αποσπασματικές παρεμβάσεις και από την μη εφαρμογή του σχεδιασμού για όλους και της καθολικής προσβασιμότητας.

-Μέσα στα πλαίσια των ανωτέρω, προτείνουμε όπως κάθε χρόνο να προγραμματίζονται και να υλοποιούνται έργα αποκατάστασης της προσβασιμότητας ανά συνοικία και χρονικό ορίζοντα την επόμενη 10ετία, να καταστούν προσβάσιμα όλα τα πεζοδρόμια και οι πλατείες της πόλις μας (ράμπες, οδεύσεις τυφλών κλπ).

– Δημιουργία στα πλαίσια των Δήμων και της Περ. Εν. Τρικάλων, α) Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία και β) Την ανάπτυξη Στεγών Υποστηριζόμενης και Αυτόνομης Διαβίωσης.

Υλοποίησης της δυνατότητας που παρέχει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων ( παρ. 3 του άρθ. 202 του Ν 3463/06) για την μείωση των Δημοτικών Τελών και Φόρων στα άτομα με αναπηρία.

-Προτείνεται η δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης και Συμβουλευτικής ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, μέσα στα πλαίσια των δήμων με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης του Σωματείου μας με τους Δήμους προκειμένου να διασφαλισθεί τόσο η παροχή πληροφοριών για ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, όσο και η εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία αναφορικά με τις υπηρεσίες των Δήμων.

– Δημιουργία προσβάσιμων ιστοσελίδων για την αυτόνομη ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία.

– Διαχείριση και αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων (σκύλων) προκειμένου να καταστεί ασφαλείς η μετακίνηση των ανθρώπων με αναπηρία εντός των πόλεων. Επισημάνετε ότι, τα ζώα διεγείρονται και επιδεικνύουν ιδιαίτερη επιθετική συμπεριφορά απέναντι στους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και των χριστών λευκού μπαστουνιού, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους.

-Παραχώρηση προσβάσιμης αίθουσας για την στέγαση των γραφείων του Συλλόγου μας.

-Ο δήμος Τρικκαίων απαραίτητα θα πρέπει να φροντίσει με την σύμβαση κάποιου γιατρού και πρόσληψη νοσηλεύτριας για τα παιδιά του ΚΔΑΠ μεα Ήφαιστος.

-Οικονομική ενίσχυση.

– Τα θέματα της αναπηρίας τα γνωρίζουμε εμείς καλύτερα από κάθε άλλον. (Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς). Σας παρακαλούμε αν επιθυμείτε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ να παρίσταται ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας, χωρίς βέβαια δικαίωμα ψήφου πληροφοριακά και συμβουλευτικά για θέματα του χώρου μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης