"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Οι  «σωτήρες» των ελίτ  ΙI

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης

Αριστερός Ψάλτης 

Πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη ημερίδα την οποία διοργάνωσε μια από τις πολλές Μ.Κ.Ο. που έχουν ξεφυτρώσει και στην οποία συμμετείχαν επιφανείς πολιτικοί για να απαντήσουν στο κρίσιμο ζήτημα της ανεργίας των νέων .

Δεν θα σταθώ ούτε στο γεγονός της μικρής συμμετοχής στην εκδήλωση (ο Κούλογλου μόνος του σε εκδήλωση στα Τρίκαλα το Δεκέμβρη του `13 είχε περισσότερο κόσμο, τότε που με το φιλμ του ηγούνταν της αντιμερκελικής εκστρατείας) και στο ό,τι η συντριπτική πλειοψηφία των θεατών διέθεταν άσπρα μαλλιά, ούτε φυσικά ότι ο κ. Δήμαρχος που τους καλωσόρισε στην πόλη είναι αυτός που σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αποφασίζει προσλήψεις 2μηνης και 4μηνης διάρκειας κακοπληρωμένης εργασίας, που ως γνωστό είναι η σύγχρονη «απάντηση»  στο πρόβλημα τη ανεργίας.

Ούτε θα σχολιάσω πικρόχολα θα μπορούσε να πει κάποιος, ότι ένας εκ των εισηγητών , ανιψιός του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Μπακογιάννης έχει εργαστεί μόνο ως νομάρχης Ευρυτανίας και Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας!!!

Θα  επισημάνω μόνο πως ακόμα μία φορά οι ελίτ , οικονομικές και πολιτικές, επιχειρούν να λύσουν προβλήματα που οι ίδιες δημιούργησαν.

Και οι μεν πολιτικές τα δημιούργησαν ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας για οκτώ και πλέον χρόνια σκληρές πολιτικές λιτότητας για να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση μέσω της υποστήριξης της άρχουσας τάξης και των ξένων προστατών της, όπως η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ , οι δε οικονομικές ελίτ για να βρουν μια ακόμα ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν μέσα από τη συμπίεση του εργατικού κόστους, ώστε αφ` ενός να απολύουν με άνεση τους ήδη εργαζόμενους τους που αμείβονταν με υψηλότερα μεροκάματα και στη συνέχεια για να προσλαμβάνουν νέους απασχολούμενους και όχι εργαζόμενους με μισθούς κάτω από το όριο της φτώχειας  και χωρίς καθόλου εργασιακά δικαιώματα.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα ….

Τα υπόλοιπα περί καινοτομίας, ενθάρρυνσης της νεανικής επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης της τεχνογνωσίας αποτελούν κούφια λόγια, αφού σε μια αγορά που υπερφορολογείται και τρέχει με υφεσιακούς ρυθμούς, αποτελούν στην καλύτερη περίπτωση αφορμή για τα «know us better»  μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων της συστημομνημονιακής εξουσίας και ευκαιρία σε κάποιες Μ.Κ.Ο. να δικαιολογούν την ύπαρξή τους, ώστε να συνεχίζουν να λαμβάνουν την παχυλή δημόσια χρηματοδότησή τους. Για αυτό άλλωστε και οι προσκλήσεις τους είναι  «υπερκομματικές».

Μικρή λεπτομέρεια; Ακόμα και τα έξοδα διαμονής (μαζί με τις ποδηλατάδες για να βγάλει τις σέλφυ του ο Δήμαρχος) και τα τραπεζώματα των προσκαλεσμένων της ΜΚΟ , ο Δήμος Τρικκαίων τα κάλυψε, άρα τα συνήθη κοροΐδα , οι δημότες του.

 Τρίκαλα 10 Μαΐου  2018

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ψάλτη άσε τον σουγιά και πιάσε το νυστέρι..δεν βρίσκεις αλλιώς κόκαλο !!

    Λογοτεχνικόν Διήγημα
    ^ Ο Ταβήλος στο διάσημο Ψυχολόγο Dr. Χατζηρούφα ^

    Ο Ερρίκος είχε έναν κάποιο κύριο Ταβήλο απέναντί του. Όταν η Κλαίρη του ανακοίνωσε- λες και ήταν γενική κουμανταδόρισσα και εξέχουσα κανονίστρα ραντεβού- ότι ένα πολύ σημαίνον πρόσωπο θα ερχόταν για συνεδρία, σε καμμία περίπτωση δεν πίστευε ότι θα εμφανιστεί ένας τέτοιος τύπος στο ιατρείο του! Ανέμενε στη χειρότερη ένα υφυπουργό, άντε ένα Golden Boy σε εφεδρεία.
    Αλλά Ταβήλος; Ποιός ήταν πάλι τούτος ο τύπος και τί ζητούσε απ’ τη ζωή του;
    Κύριε Χατζηρούφα, το νου σας! Ο κύριος Ταβήλος αυτή την περίοδο, κάνει limit up στο Χρηματιστήριο Πολιτικών Αξιών, είπε η Κλαίρη και μόνο που δεν του κουνούσε δασκαλίστικα το δάχτυλο!
    Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σου Κλαίρη! Εντούτοις, θα με υποχρέωνες αν μου έδινες μερικές πληροφορίες για τον άγνωστο Χ- κύριο Ταβήλο,είπε ειρωνικά ο ψυχολόγος.

    Μα που ζείτε τέλος πάντων; Ας είναι, είπε περιφρονητικά η γραμματέας και ανέφερε συνοπτικά τα πιο σημαντικά ορόσημα του Ταβήλος-CV.

    Και να σου τον, ο «επιφανής» κύριος Ταβήλος ξαπλωμένος φαρδύς- πλατύς στο ανάκλινδρο.
    Σα να βρισκόταν σπίτι του ένα πράμα. Άπλωσε την αρίδα του και ήταν φανερό ότι φοβέρα καμμιά δεν τον έσκιαζε, συστολή καμμία δεν είχε! Ο Ερρίκος λίγο έλειψε να αισθανθεί σαν μουσαφιραίος στο ίδιο του το γραφείο.

    Παρατήρησε τον ασθενή. Η πρώτη εντύπωση που σου έδινε ήταν ότι είχε έφεση στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες. Η δεύτερη… ακριβώς η ίδια!
    Ο Ταβήλος, είχε ένα προφίλ καταφανώς βουκολικό. Ειδικά εκείνη η μουστάκα παρέπεμπε- στην πιο σικ των περιπτώσεων- σε κρεοπώλη από τη Φαρκαδόνα που χειρίζεται με μαεστρία τον μπαλτά και την μαχαίρα. Ο γιατρός σκέφτηκε ότι θα πρέπει να έχει μεγάλη απήχηση στον αγροτικό πληθυσμό του νομού Τρικάλων και να τον σταύρωσαν όλες οι Τρικαλινές νοικοκυράδες στις περασμένες βουλευτικές εκλογές!
    Τον τελευταίο καιρό με όλα αυτά τα πολιτευάμενα φρούτα που του κουβαλιόντουσαν στο ιατρείο, είχε χάσει κι αυτός το μέτρο… Όλο κάτι χαζές σκέψεις του έμπαιναν στο μυαλό. Να, στη συγκεκριμένη περίπτωση αναρωτήθηκε αν, ο κυρ Ταβήλος, για πρωινό αντί καφέ, έπινε κάποιο αψέφημα με πλιγούρι και αν αντί για κρουασαν σερβιριζόταν τραχανόπιτες…
    Η επιτομή σε όλο αυτό, ήταν η αγωνιώδης προσπάθεια του Ταβήλου να απελευθερώσει το δόντι του από κάποιο κομμάτι –θες να ταν στραγάλι, θες να ταν μαρούλι- που είχε σφηνωθεί ανάμεσα στα δόντια του.
    Αφού δεν είδε χαΐρι με τη γλώσσα, αποφάσισε να μη χολοσκάσει παραπάνω και χρησιμοποίησε το καλοθρεμμένο νύχι του μικρού του δαχτύλου για να το απεγκλωβίσει…

    Αρχικώς να σας ρωτήσω το λόγο της επισκέψεώς σας στο ιατρείο μου αγαπητέ βουλευτά, αποφάσισε να σφυρίζει την έναρξη ο γιατρός.
    Ερρίκος σωστά; Στα μέρη μας δε συνηθίζεται ένα τόσο- πως να το θέσω;- θηλυπρεπές όνομα, έλυσε τη σιωπή του ο κύριος Ταβήλος!
    Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει την αίγλη του «Βρασίδας» ή του «Γιακουμής» αλλά σε καμμία περίπτωση η θηλυπρέπεια κάποιου, δεν υποδηλώνεται από ένα όνομα! απάντησε γουρλώνοντας τα μάτια ο ψυχολόγος και κάνοντας σοβαρές προσπάθειες να μην του δείξει την πόρτα εξόδου, στέλνοντας τον πίσω στο μαντρί!
    Κυρ Ερρίκε μου, μου φαίνεστε πολύ μάγκας τύπος!! Ωραίο αυτό που είπατε με το υποδηλώνεται!!
    Σας ευχαριστώ. Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε αναφέροντας μου ποιο είναι το πρόβλημά σας, ξαναρώτησε ο Ερρίκος έχοντας αποφασίσει να δώσει τόπο στην οργή.
    Να μερικές φορές στη Βουλή, για άγνωστο λόγο μου ξεφεύγουν κάτι νιιι και λιιιι, με αποτέλεσμα να γίνομαι ο περίγελος των υπολοίπων φλώρων συναδέλφων! Για να καταλάβεις, τοις προάλλες, ένας ΣΥΡΙΖαίος βουτυρομπεμπές με απεκάλεσε «Ταβήλος ο Προβατολόγος» κι ένας άλλος με ρώτησε σκασμένος στα γέλια, αν το σανό το προτιμώ πλακί ή ογκρατέν!

    Μμμ..Δε θα έπρεπε να σας θορυβούν τέτοιες ανώριμες λεκτικές επιθέσεις κύριε Ταβήλε.
    Τί μου τσαμπουνάς ρε Ερρίκο; Το θέμα είναι, για ποιο λόγο επανέρχεται η προφορά, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέβαλα…
    Η γνώμη μου είναι ότι δε θα έπρεπε να απαρνηθείτε την καταγωγή και τις ρίζες σας.. Εξάλλου με αυτά τα δεδομένα και με αυτά τα προσόντα γίνατε μεγάλος και τρανός, τόνισε ο Χατζηρούφας και μέσα του αναρωτήθηκε πόσες τερατολογίες θα επιστράτευσε ακόμα για να ηρεμήσει ο τσοπάνος!

    Ναι ορέ ζαγάρ! Αλλά μ’ χαλά την μόστρα η παλιά μ’ προυφουρά! Τί σόι δόκτορας είσ’ αν δεν μπουρείς να βρεις τί τρεχ; ειπε οργισμένος ο Ταβήλος, αποκαλύπτοντας στο λωλογιατρό την αιτία της υποτροπιάζουσας τσελιγκοπροφοράς!
    Αν κρίνω από το- προ δευτερολέπτων- αξάν σας, μάλλον η σύγχυση και η υπερένταση ευθύνονται για το θεματάκι που έχετε..
    Χμμμ, μάλλον έχεις δίκιο γιατρέ! Μόλις συνειδητοποίησα ότι κάθε φορά που με αναγκάζουν να συμμετέχω σε μη αμειβόμενες Επιτροπές της Βουλής, η προσφορά μου «ξεσαλώνει»! Έχει τον αμάζευτο! Δε δέχεται καπίστρ!
    Είδατε;;;
    Να σαι καλά ορε Χατζηρούφα!! Η λύση είναι να αποφεύγω αυτές τις ριμάδες τις επιτροπές, δήλωσε ενθουσιασμένος ο μπαρμπα Ταβήλος.
    Δε νομίζω ότι με αντιληφθήκατε κύριε Βουλευτά, εξέφρασε την αντίρρησή του ο Ερρίκος και αναρωτήθηκε τι αμαρτίες πλήρωνε.
    Πα να φυγω! Έχουμε και δουλειές, είπε ενθουσιασμένος ο μυστακοφόρος και σηκώθηκε γύρισε την πλάτη στο Χατζηρούφα και βγήκε από το γραφείο.
    Τακτοποιήστε παρακαλώ την αμοιβή μου με τη γραμματέα μου, φώναξε ο Δόκτορας.

    Όταν πληρωθώ από τις Επιτροπές, απάντησε χασκογελώντας από το υπερπέραν ο βουκόλος!!

    Ο Ερρίκος έμεινε παγωτό. Αυτή η Κλαίρη ευθυνόταν για το όλο φιάσκο!
    Έτσι του ρχόταν να τη στείλει στην πεθερά του να της κρατά τα ραντεβού με τις μανικιουρίστες, τις μασαζιέρες και τα ζιγκολό!

    Υγ: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις είναι ΤΥΧΑΙΑ!
    kopritis-blogspot

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης