"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Οι σύγχρονοι ανθρωποφάγοι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μονοπωλεί -και δικαίως – την επικαιρότητα το θέμα του περιστατικού στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας, όταν δυο άνδρες, εκ των οποίων ο ένας όπως φάνηκε στην πορεία ήταν ο ιδιοκτήτης, κλώτσησαν άγρια τοξικοεξαρτημένο άτομο που προσπάθησε να κλέψει το κατάστημα την ώρα που ο ιδιοκτήτης έλειπε. Στο σοκαριστικό βίντεο από κάμερα παρακολούθησης διακρίνεται ο ιδιοκτήτης, που ήδη έχει συλληφθεί αντιμετωπίζοντας κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες να κλωτσά μέσα στα σπασμένα γυαλιά τον επίδοξο ληστή, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο κατάστημα και μην μπορώντας καλά-καλά να σταθεί όρθιος προσπαθούσε με πυροσβεστήρα να σπάσει τη βιτρίνα και να βγει. Ο νεαρός υπέκυψε τελικά στα τραύματά του, με τον ιδιοκτήτη να επικαλείται επί τους ουσίας αυτοάμυνα, ισχυριζόμενος πως απειλήθηκε με κομμάτι γυαλιού.

Δυστυχώς φαίνεται πως η φιλολογία περί αυτοδικίας και “ανασφαλών και αγανακτισμένων πολιτών που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους”, που αναπαράγεται κατά κόρον από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ,  οδηγεί σε ολοένα και συχνότερα σε παρόμοιας κοπής περιστατικά. Θυμίζουμε πως πρόσφατα μόνο ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στην Άμφισσα σκότωσε 13χρονο κορίτσι απλά και μόνο επειδή έτυχε να βρίσκεται στο σημείο της διάρρηξης του καταστήματός του, ενώ μερίδα συμπολιτών του τον αποθέωσε κυριολεκτικά κατά τη σύλληψή του. Εν προκειμένω δεν έχουμε τόσο ανοιχτές εκδηλώσεις επιδοκιμασίας, είναι όμως σαφές πως και πάλι ορισμένοι καλλιεργούν κλίμα αξιοποίησης του περιστατικού για να προωθήσουν ιδέες που ούτε λίγο ούτε πολύ παραπέμπουν εμμέσως πλην σαφώς στη δημιουργία πολιτοφυλακών που θα λειτουργούν ως τάγματα εφόδου κατά της εγκληματικότητας. Ο λόγος περί ανομίας και ανασφάλειας ουσιαστικά οδηγεί σε μια κανονικοποίηση του φασισμού, σε ανοιχτές ή κεκαλυμμένες μορφές.

Από την άλλη, φαίνεται με βάση την ταυτότητα του νεκρού, που φέρεται να ήταν ακτιβιστής της τρανς κοινότητας, να αναπτύσσεται μια προσπάθεια “αγιοποίησης”, η οποία παρά τις αγαθές προθέσεις της, αφενός ουσιαστικά μοιάζει να έχει απολογητικό χαρακτήρα, ωσάν να επρόκειτο -εφόσον αποδειχτεί – για λιγότερο στυγνό έγκλημα αν επρόκειτο για κάποιον τυχαίο τοξικομανή, αφετέρου στην πραγματικότητα συσκοτίζει το ίδιο το πολύ σοβαρό πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης και των κοινωνικών πτυχών της παραβατικότητας.

katiousa

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι ένοπλοι ‘ακτιβιστές’ των Εξαρχείων με τα όπλα ανα χείρας μέσα σε πλήθος κόσμου και σε ”κοινή επιδεικτική θέα,” η αρπαγή και εκτέλεση διακινητών πρέζας,
    η οι ”παρεμβάσεις” του Ρουβίκωνα και των διαφόρων ”Συλλογικοτήτων”
    με τιςσυνεχείς εισβολές σε δημόσια κτίρια, καταστροφές στο μετρό και γενικά στη δημόσια και ιδιωτική περιουσία στο κέντρο της Αθήνας σε ποιά κατηγορία φασισμού ”παίζουν”..

    Αληθεύει πως μέλη του Ρουβίκωνα πολεμούσαν σε πεδία μαχών στη Συρία & ειδικεύονταν σε όπλα και τακτικές μαχών πόλεων, δημιουργώντας στελέχη τα οποία θα έχουν την εμπειρία σχεδιασμού, οργάνωσης και δράσης εντός αστικών περιοχών, σε έναν αγώνα κατά του κράτους… ο οποίος δηλώνει παράλληλα πως έχει επαρκή οικονομικά εφόδια για τη στήριξη ένοπλου αγώνα…σε συνεργασία με (Αλβανούς Ουτσεκάδες, φανατικούς ισλαμιστές, Ευρωπαίους “ακτιβιστές” κ.α.) υποβάλοντας μάλιστα αίτημα στον ‘Αρειο για μετατροπή του σε πολιτικό φορέα ??
    Κατα τα λοιπά.. η υπεράσπιση του ισόβιου μόχθου ενός βιοπαλαιστή, απο κάποιον που ”βγαίνει σεριάνι” για μια ”απαλλοτρίωση”..είναι ανθρωποφαγία !!

    Ο John Adams , πρωτεργάτης της αμερικανικής επανάστασης της ανεξαρτησίας και δεύτερος πρόεδρος των ΗΠΑ, έγραψε ότι σε μια κοινωνία που η δικαιοσύνη και ο νόμος δεν μπορούν να προστατεύσουν την περιουσία του πολίτη η αναρχία και η τυραννία θα επικρατήσουν.

    Αυτό να το θυμάστε δόλιοι, που σας περισεύει ευφυία & ανθρωπισμός..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης