"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Δεξιός Ψάλτης : Οι σύνθετοι παράμετροι των ψηφοδελτίων της ΝΔ.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δεξιός Ψαλτης :

Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι όταν η νεαρά Ντόρα Μητσοτάκη ζήτησε σε μία δεξίωση από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, να την αξιοποιήσει σε κάποια θέση, γιατί διαθέτει  πολύ όρεξη για δουλειά , εκείνος της απάντησε ότι αν έχει τέτοια ασθένεια, να ξανάρθει όταν θα της έχει περάσει.

Ήθελε με τα λεγόμενα του ο ιδρυτής της παρατάξεως να της πει ,ότι δεν αποτελεί προσόν από μόνη της η εργατικότητα στην πολιτική αν δεν διαθέτεις ταλέντο. Βέβαια αργότερα η κ.Μπακογιάνη πια απέδειξε ότι διαθέτει και χάρισμα και γνώση της πολιτικής ,έχοντας μεγαλώσει δίπλα σ`ένα μέγιστο πολιτικό άνδρα, σαν τον Κων.Μητσοτάκη.

Όλα αυτά μου ήρθαν στο νου ακούγοντας κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, να μου περιγράφει γλαφυρά τα προσόντα που επικαλούνται οι υποψήφιοι για τα ψηφοδέλτια του κόμματος  στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Σε πολλές περιπτώσεις ο “καφές είναι ελαφρύς” μου ανέφερε απογοητευμένος ,μνημονεύοντας τα  λόγια του αειμνήστου εθνάρχου.

Γι` αυτό και η αυστηρή αξιολόγηση των υποψηφίων είναι το ζητούμενο για τον πρόεδρο και το επιτελείο του .

Ενώ λαμβάνεται σοβαρά υπόψη κάθε πιθανότητα να εκτεθεί το κόμμα μετά την αναγγελία των συνδυασμών, λόγω ηθικών και νομικών εκκρεμοτήτων των υποψηφίων βουλευτών.

Άλλωστε είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει μηχανισμό συλλογής πληροφοριών και καταγγελιών για κάθε στέλεχος της ΝΔ ,στα πρότυπα του περίφημου γραφείου  Καχριμάκη επί ΠΑΣΟΚ.

Οι εντολές είναι σαφείς και απόλυτες . Οτιδήποτε η οποιοσδήποτε, δύναται να βλάψει την πορεία προς την νίκη και την φιλελεύθερη διακυβέρνηση, θα απορριφθεί άμεσα.

Υπόνοιες για διαφθορά  ,οικονομικά σκάνδαλα και συμμετοχή σε υπό δικαστική διερεύνηση εταιρείες η οργανώσεις (ΜΚΟ κλπ),αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τους υποψηφίους .

Επίσης ουδεμία συναλλαγή δεν πρόκειται να γίνει στη κατάρτιση των  ψηφοδελτίων, προκειμένου  να ευνοηθούν οι νυν βουλευτές (αδύναμοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι).

Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει η να ζητήσει ανταλλάγματα για τη συμμετοχή του στη προσπάθεια ,εφόσον έχει καταθέσει επίσημη αίτηση ,τονίζουν στελέχη του περιβάλλοντος Μητσοτάκη .

Συμφωνίες μπορούν να γίνουν μόνο σε ανώτατο επίπεδο και με πρόσωπα που κρίνεται ότι μπορούν να προσφέρουν κι ας μην έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να μετέχουν .

Τέτοιες περιπτώσεις στα Τρίκαλα είναι δύο .Ένας άνδρας και μία γυναίκα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης