"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Οι 3 Τρικαλινοί σωματοφύλακες του Τσίπρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Του Χρήστου Σταμόπουλου : Οι 3 Τρικαλινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν μονοκούκι το τρίτο μνημόνιο. Και στις δυο ψηφοφορίες. Το ίδιο θα κάνουν και σε όσες ακόμα ψηφοφορίες ακολουθήσουν!! Τόσο προβλέψιμοι!

Δεν συνέβη το ίδιο όμως και στους γειτονικούς θεσσαλικούς νομούς. Εκεί υπήρξαν βουλευτές που ή καταψήφισαν το νέο μνημόνιο ή ψήφισαν «παρών». Έτσι σε επίπεδο Θεσσαλίας, ο Νομός μας καταγράφει αυτή τη μικρή ιδιαιτερότητα επί τα χείρω.

Η ψήφος των 3 βουλευτών μας υπέρ του μνημονίου Τσίπρα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία στα κεφάλια των Τρικαλινών. Ήταν ψήφος αναμενόμενη 100%. Την προδίκαζε η μέχρι τώρα συμπεριφορά τους και πολιτική πρακτική, η εκφορά του πολιτικού ή μη εκφορά πολιτικού λόγου τους, που δεν άφηνε αμφιβολίες ότι θα ακολουθούσαν την επίσημη γραμμή, τη γραμμή του Αρχηγού, όποια κι αν ήταν αυτή!
Ήταν και παραμένουν πάντα βασιλικότεροι του βασιλέως.

Οι αλλεπάλληλες επαναδημοσιεύσεις στον καθημερινό τύπο φωτογραφιών απ’ την επίσκεψη Τσίπρα στα Τρίκαλα τον περασμένο προεκλογικό Γενάρη μας υπενθυμίζουν τα εντυπωσιακά ενσταντανέ που διασώθηκαν.

Βλέπουμε τους μετέπειτα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ορμούν και να την πέφτουν στον Αρχηγό, στριμωχνόμενοι πάνω του όσο μπορούσε περισσότερο ο καθένας (!), προκειμένου να πάρουν λίγη απ’ την αίγλη του και… ένα μικρό κομμάτι απ’ την επερχόμενη εξουσία! Πρόθυμοι σωματοφύλακες του Αρχηγού! Κατά τα άλλα αριστεροί και αριστερό ήθος!

Βέβαια τα παραπάνω είναι μικρές λεπτομέρειες, που δεν έχουν άμεσα βλαπτικές συνέπειες στον λαό, αλλά δείχνουν όμως πολλά!

Περισσότερο όμως εντυπωσίασε και μας αιφνιδίασε όλους η δήλωση του ενός απ’ τους 3 Τρικαλινούς «τσιπρικούς» βουλευτές ότι πρέπει να γίνει πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής, γιατί δεν μπορεί να εμφανίζεται αυτή πιο αριστερή απ’ αυτόν (και τους ομόφρονές του)! Μια θέση που αρνείται να την υιοθετήσει το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ. Είπαμε, βασιλικότερος του βασιλέως!

Με τη δήλωσή του αυτή ο Τρικαλινός βουλευτής πέτυχε για δεύτερη φορά να γίνει γνωστός στο πανελλήνιο. Η πρώτη ήταν το 2006, όταν ήταν το μοναδικό μέλος του Συνασπισμού (ΣΥΝ) πανελλαδικά, που το ΠΑΣΟΚ τον στήριξε για Νομάρχη, μετά από τις άοκνες και παρασκηνιακές κοινές προσπάθειες Φώτη Κουβέλη και Αλέκου Παπαδόπουλου!

Με τη στάση τους «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!», που επέλεξαν οι 3 Τρικαλινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργήθηκαν νέα, πιο καθαρά πλέον, δεδομένα στον τόπο μας:

α. Οι 3 έκαναν κωλοτούμπα. Αυτοαναποδογυρίστηκαν επισήμως. Τώρα είναι υποχρεωμένοι να λένε άλλα αντ’ άλλων (όσων έλεγαν μέχρι πρότινος).

β. Οι 3 άλλαξαν στρατόπεδο. Έγιναν μνημονιακοί. Ψηφίζουν, συνεργαζόμενοι ασμένως με Σκρέκα και… Άδωνη!

γ. Χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα με τους πρώην αντιπάλους τους. Σε λίγο και τα ίδια ΜΜΕ!! Σιγά-σιγά η γελοιοποίησή τους όλο και θα μεγαλώνει!
δ. Θα καταφεύγουν όλο και περισσότερο σε πογκρόμ επιθέσεων και διώξεων εναντίον όσων αρνούνται να προδώσουν. Θα επιδίδονται σε καθημερινό αγώνα δρόμου για να σβήσουν τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών, μεταξύ ΟΧΙ και ΝΑΙ.

ε. Τα θύματα απ’ τις βάρβαρες πολιτικές τους που θα μένουν χωρίς δουλειά, χωρίς υγεία, χωρίς παιδεία, που θα πεινούν, θα εξαθλιώνονται και θα πεθαίνουν, θ’ αυξάνονται ιλιγγιωδώς, ενώ αυτοί θα ζουν ζωή χαρισάμενη, εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ τον μήνα ο καθένας τους!
Εν κατακλείδι τίθεται το ερώτημα:
Οι 3 πήραν τον ανίερο δρόμο χωρίς επιστροφή;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης