"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.4 C
Trikala

Ολα έτοιμα για τα Ξωτικά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η μαγεία των Χριστουγέννων επιστρέφει στα Τρίκαλα! Αυτό το σύνθημα υιοθέτησε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την πρώτη παρουσίαση των δράσεων του φετινού «Μύλου των Ξωτικών». Μιας διοργάνωσης που για 4η συνεχόμενη χρονιά καθιστά τα Τρίκαλα, πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Εξάλλου, όπως σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου, τα ξωτικά έχουν χιλιάδες μικρούς και μεγάλους φίλους στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτό, φέτος δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στη βελτίωση των συνθηκών για τους επισκέπτες. Συγκεκριμένα, ανέφερε
– την ύπαρξη κανονικού χώρου στάθμευσης για ΙΧ επιβατικά, ακριβώς απέναντι από το πάρκο Ματσόπουλου,
– την επέκταση της διοργάνωσης πίσω από τον μύλο, στο «νησάκι» της περιοχής,
– τη δημιουργία περισσότερων ελεύθερων χώρων στον περιβάλλοντα χώρο του μύλου
– τη διατήρηση του σπιτιού του Αη Βασίλη στην ίδια μαγευτική τοποθεσία
– τη θέσπιση ενός νέου θεματικού πυρήνα
Ταυτοχρόνως, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ιδιαιτέρως τη σημασία της διοργάνωσης για την πόλη των Τρικάλων, τον δήμο Τρικκαίων και τον νομό Τρικάλων εν γένει. Υπενθύμισε τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που διαμένουν στην περιοχή των Τρικάλων και της Καλαμπάκας, που επισκέπτονται την περιοχή του Περτουλίου με το χιονοδρομικό κέντρο, και της Ελάτης, που δέχονται τις υπηρεσίες εστίασης και διασκέδασης.
Για τους λόγους αυτούς, αναφέρθηκε στην πρόσφατη αμφίδρομη δράση για συνεργασία των εμπόρων και επαγγελματιών των Τρικάλων, με την αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων.
Η etrikala Α.Ε., ως διοργανώτρια εταιρεία, ανέλαβε ολόκληρο το έργο της σκληρής δουλειάς για την επιτυχημένη φετινή διρογάνωση, που ο Δήμαρχος ήδη θεωρεί ως δεδομένη. Εξάλλου, όπως τόνισε ο πρόεδρος της etrikala, κ. Χρ. Ρόμπος, ήδη πριν από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, υπήρξε συνεργασία για την προετοιμασία του τέταρτου κατά σειρά «Μύλου των Ξωτικών». Για παράδειγμα, όπως ανέφερε, δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια των επισκεπτών και δη των μικρών παιδιών, καθώς επίσης και στον τομέα της αντιμετώπισης πιθανών έκτακτων περιστατικών, με αύξηση του αριθμού των σε επιφυλακή νοσηλευτών και γιατρών.
Επίσης, ο κ. Ρόμπος σημείωσε εμφατικά την εξαίρετη συνεργασία με την ομάδα προετοιμασίας των ξωτικών και αναφέρθηκε στις δυνατότητες πρόσθετης προβολής. Για την οποία υπάρχει πλήθος προεργασιών, που αφορούν σε διαδικασίες προώθησης των «ξωτικών», των Τρικάλων, του Δήμου και του νομού, κατά περίπτωση.
Στα ειδικότερα ζητήματα για τον «μύλο των ξωτικών», ανέλαβε να εξηγήσει στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης το στέλεχος της etrikala, κ. Γ. Βάλλας.

Οι αλλαγές και πρωτοτυπίες

Οι φετινές αλλαγές και πρωτοτυπίες στον Μύλο των Ξωτικών, είναι:

– οι χωροταξικές αλλαγές αγγίζουν το 60% συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια

– δημιουργείται νέος και επίκαιρος χώρος περιήγησης μικρών και μεγάλων, πίσω

από τον Μύλο, στο δυτικό τμήμα του μικρού «νησιού».
– αυξάνεται ο αριθμός των ποιοτικών παιχνιδιών για τους μικρούς επισκέπτες
– αυξάνεται ο αριθμός των παιχνιδιών στα οποία μπορεί να ανέβει το κάθε παιδί, με τη χρήση της «Μαγικής Κάρτας» Fun Park: για  6 παιχνίδια ΜΟΝΟ 7 € και το γεύμα δώρο! Συγκεκριμένα, η «Μαγική Κάρτα» περιλαμβάνει ελεύθερη συμμετοχή στα παιχνίδια (με πιστοποίηση TUV) Καρουσέλ, Συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, Μεγάλη Ρόδα (οικογενειακό), Ιπποδρομίες, Τραινάκι, «Ιπτάμενη διασκέδαση» (Salta modei).
– Η είσοδος στον μύλο παραμένει δωρεάν
– Υπάρχουν εννέα (9) δωρεάν δράσεις για φέτος:

•Το Σπίτι του Αϊ Βασίλη

•Το Ταχυδρομείο των Ξωτικών

•Το Εργοστάσιο Σοκολάτας και Μπισκότου

•Ο Φούρνος των Ξωτικών

•Ο Παιδότοπος της Play Mobil

Εργαστήριο ξύλινου ποδηλάτου ( coco mat )

•Ζωγραφική Προσώπου

•Ζωγραφική Προσώπου με Σοκολάτα

•Το Εργαστήρι 3d

– Εκτός από το χριστουγεννιάτικο Fun Park, θα υπάρχουν άλλες πέντε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους φίλους των ξωτικών:

  • Παγοδρόμιο των Ξωτικών,
  • Roller Coaster
  • Χριστουγεννιάτικη Αγορά
  • Γλυκιά Αγορά
  • Μαγεμένος Μύλος

– Θα διοργανωθούν και φέτος οι «Μέρες Παραμυθιού»
– Σχεδιάστηκε η δημιουργία μιας

– Σχεδόν 200 εκδηλώσεις θεατρικές, χορευτικές, μουσικές θα πλαισιώσουν ολόκληρη τη διοργάνωση
Για 38 ημέρες, από 28 Νοεμβρίου 2014 μέχρι 4 Ιανουαρίου 2015, η πόλη των Τρικάλων είναι η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Και οι τρικαλινοί, διά της δημοτικής αρχής, καλούν και φέτος τα… μικρά και μεγάλα παιδιά, να ζήσουν τη μαγεία των γιορτών.

Από το γραφείο Τύπου

XOTIKAΟλα έτοιμα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης