"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

‘Ολα τα γνωρίζει ο Μεγάλος Αδελφός και όλα τα ελέγχει

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΙΜΤΣΑΣ

Πηγαινοέρχονταν στα Σκόπια πατώντας στο κόκκινο χαλί και  προπαγάνδιζαν  το ‘’Ναι΄’, δηλαδή την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Πέρασαν από εκεί Ευρωπαίοι ,Νατοϊκοί, Αμερικανοί αξιωματούχοι, όλοι με ανοιχτές  αγκαλιές, για να υποδεχθούν στους κόλπους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. το κρατίδιο, λες και ήταν πολύφερνη νύφη.

Φαίνεται  γνώριζαν πως τα ‘’κουκιά’’ δεν τους έβγαιναν  στο δημοψήφισμα και έβαζαν πλάτη. Γι’ αυτό τα αεροπλάνα προσγείωναν  πρωθυπουργούς, καγκελάριους,  και άλλους ανώτερους παρατρεχάμενους καθημερινά στην γειτονική χώρα.

Οι πρεσβείες τους και οι μυστικές υπηρεσίες το είχαν ‘’ μυριστεί ‘’ το αποτέλεσμα και προσπαθούσαν να το αποτρέψουν με τα επίσημα  ‘’σούρτα, φέρτα’’ και ποιος ξέρει και με ποιές υπόγειες παρεμβάσεις.

                                    
Όμως οι Σκοπιανοί της αντιπολίτευσης, δεν τους έκαναν την χάρη, και μη πηγαίνοντας να ψηφίσουν, ακύρωσαν ηθικά και πρακτικά το δημοψήφισμα.
Ετσι το plan A δεν τους βγήκε.

Αλλά μην νομίζετε πως ο ‘’Μεγάλος  Αδελφός’’ ,το βάζει κάτω! Απλώς ετοιμάζει το plan B.

Χρειάζονται περίπου δέκα βουλευτικές ψήφοι στην βουλή των Σκοπίων  για να πραγματωθεί ο πολυπόθητος στόχος. Δηλαδή , η αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών και να ανοίξουν  διάπλατα οι πόρτες της εισόδου των γειτόνων στα Ευρωπαϊκά και Νατοϊκά σαλόνια. Και πως θα γίνει αυτό;

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιουλιανα
Θυμάστε στα λεγόμενα  ‘’Ιουλιανά’’ το 1965 στην Ελλάδα, πόσα βουλευτικά κουστούμια αποσκίρτησαν  και αποστάτησαν από την λαοπρόβλητη ‘’Ενωση Κέντρου’’ του προπάτορα Γ. Παπανδρέου, μεταξύ των οποίων και ο Κων/νος  Μητσοτάκης,  για να στηρίξουν  άλλη κυβέρνηση με πυρήνα την τότε ΕΡΕ;

Επεσε πολύ χρήμα στην πολιτική πιάτσα και πολλοί βουλευτές έγιναν πλούσιοι σε μία νύχτα με τα χρήματα μυστικών υπηρεσιών.

Η συνταγή είναι λοιπόν γνωστή . Και στο τέλος της γραφής, τι κοστίζει η αποσκίρτηση  δέκα βουλευτικών ψήφων σε ένα κρατίδιο όπου η διαφθορά χτυπάει κόκκινο;

Και να μην ξεχνάμε πως πέρα από το χρώμα του χρήματος, υπάρχουν και   οι υπόγειοι εκβιασμοί και απειλές  σε όσους αντιστέκονται  .
Ακόμα και το plan B  αποτύχει, μην στεναχωριέστε!  Εχει ο Μεγάλος Αδελφός και plan  C!

Θα ακολουθήσουν εκλογές στα Σκόπια και υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να χειραγωγηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και να προκύψει κυβέρνηση που θα επικυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών.  Άλλωστε αυτή είναι η μοίρα των χωρών που ακούνε στο όνομα ‘’Μπανανία’’

                                   
Ετσι η αλλιώς για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Πως οι γείτονες θα μπουν με δόξα και τιμή και στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. Ζήτημα χρόνου είναι.
Τώρα, το τι γίνεται και τι θα γίνει στην Ελλάδα  μ’ αυτή την ιστορία, είναι αφέλεια να ρωτάμε.

Εδώ, ο  ‘’Μεγάλος Αδελφός’’ τα έχει όλα τακτοποιημένα. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι υπογραμμένη και η βουλευτική πλειοψηφία για την επικύρωσή της στο Ελληνικό κοινοβούλιο, εξασφαλισμένη.

Γι’ αυτό δεν βλέπουμε ούτε θα δούμε ‘’σούρτα , φέρτα’’ από τους ‘’φίλους’’ και  στρωμένα κόκκινα χαλιά υποδοχής.

Και ο Κυριάκος που αντιστέκεται, θα μου πείτε; Μην τον πιστεύετε, και

κάνει πως αντιστέκεται και διαφωνεί σε μία υπόθεση τελειωμένη.
Χωρίς διαφοροποίηση  σε τέτοια θέματα, πως θα γίνει πρωθυπουργός;

 

Christos.gim@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης