"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Ολοκληρωτική καταστροφή σε χωριά του δήμου Φαρκαδόνας από τη νέα χαλαζόπτωση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για δέκα λεπτά της ώρας έβρεχε «παγωμένα καρύδια», ισχυρίζονται οι αγρότες που πλέον βρίσκονται σε απόγνωση από την δεύτερη κατά σειρά μεσα σε λίγες μέρες ισχυρή χαλαζόπτωση

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από το πρόσφατο ρεπορτάζ της «ΚΡΗΝΗ LIVE» με τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η προ δεκαημέρου χαλαζόπτωση σε Ταξιάρχες και Φανερωμένη. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από το χθεσινό ρεπορτάζ της «ΚΡΗΝΗ LIVE» για τους φόβους των αγροτών των Πελινναίων και δη των πεπονοπαραγωγών για το ενδεχόμενο μιας χαλαζόπτωσης.

Δυστυχώς οι φόβοι των αγροτών επιβεβαιώθηκαν, αλλά ταυτόχρονα επαναλήφθηκαν με μεγαλύτερη ένταση οι ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις.Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝ ΗLIVE» το απόγευμα της Κυριακής, χωριά της Φαρκαδόνας έπληξε ισχυρή χαλαζόπτωση που κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά της.

Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στο Πετρωτό τους Γεωργανάδες την Φανερωμένη, τον Πετρόπορο και τη Νομή, αφανίστηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, βυθίζοντας πλέον στην απόγνωση τους παραγωγούς.Το χαλάζι είχε μέγεθος καρυδιού και διήρκησε κατά τόπους 10 λεπτά της ώρας συνεχόμενα, σύμφωνα με τους αγρότες, καταστρέφοντας καλλιέργειες, ζαρζαβατικών, βαμβακιού, τριφυλλιού, μποστανικών, αμπέλου και καλαμποκιού.

Η καταστροφή σύμφωνα με τους αγρότες είναι ολοκληρωτική καθώς όπως ανέφεραν μιλώντας στην «ΚΡΗΝΗ LIVE», έχουν απομείνει μόνο οι κορμοί των φυτών.Σήμερα περισσότερο από ποτέ ζητούν την στήριξη της πολιτείας για άμεσους ελέγχους και αποζημιώσεις.

«ΚΡΗΝΗ LIVE»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης