"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.4 C
Trikala

Ομόφωνο Όχι στις ανεμογεννήτριες στα Άγραφα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ένα βροντερό «όχι» στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Άγραφα είπε ομόφωνα το απόγευμα της Πέμπτης το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας.
Στη συνεδρίαση που έγινε παρουσία φορέων και δημοτών, το σώμα δήλωσε κατηγορηματικά την αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στην περιοχή των Αγράφων. Παράλληλα καταδίκασε τις διώξεις όσων διαδηλώνουν και κινητοποιούνται ειρηνικά.

Με πρωτοβουλία της «Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα αιολικά στα Άγραφα» και παρουσία του «Δικτύου Φορέων και πολιτών για την προστασία των Αγράφων», εκπροσώπων του Επιμελητηρίου, του Εργατικού Κέντρου, αναλογικοτήτων και δημοτών, το θέμα τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης προς συζήτηση στο σώμα.

Εκπρόσωποι των φορέων στάθηκαν θετικά στο γεγονός ότι η συζήτηση του θέματος έγινε χωρίς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και ζήτησαν από τη δημοτική αρχή και το σώμα να αποφασίσει ενάντια στην τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στα Άγραφα και στις διώξεις που ακολούθησαν μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού και την παρουσία ΜΑΤ στη συνεδρίαση της τότε οικονομικής επιτροπής.

Το σώμα ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα που κατέθεσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, αφού πρώτα έγιναν τροποποιήσεις σε ορισμένες διατυπώσεις για τις οποίες διαφωνούσε η «Λαϊκή Συσπείρωση». Παράλληλα οι επικεφαλής των παρατάξεων σε συνεννόηση με τη νομική υπηρεσία θα προχωρήσουν στην έκδοση και δεύτερου ψηφίσματος ενάντια στις διώξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης