"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Ουαί τοις κοιμισμένοις!

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Το κουράσαμε πάρα πολύ αυτά τα χρόνια.

Δεν χρειάζονται άλλες αναλύσεις για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Τα πράγματα είναι απλά:

Δέκα χρόνια μετά την χρεοκοπία, οι Έλληνες ακόμα κλαψουρίζουν με τους Τσίπρες και τους Μητσοτάκηδες.

Ακόμα περιμένουν σωτήρες οι Έλληνες.

Και όταν λέμε έρχονται άσχημες μέρες, εννοούμε άσχημες μέρες.

Ναι , ο Γιώργος Καϊκης είναι αγωνιστής ,πάντα μπροστά σε όλες τις μορφές της λαϊκής διεκδίκησης και διαμαρτυρίας.

 Όλα αυτά την ώρα που τα τοπικά μίντια, πέρασαν από την ευμενή αντιμετώπιση στην αγιοποίηση των φελλών.

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ουαί και τοις …ξυπνημένοις(τή αδεία των φιλολόγων μου).
    Τους απήλαυσα για μια φορά ακόμα,σήμερα το απόγευμα, τα ίδια πρόσωπα μετρημένα,κραυγάζοντας τα ίδια συνθήματα από το ’74, με τον ίδιο τόνο,με τις ίδιες σημαίες…Αρχίζει και με νικά το Αλτσχάιμερ,στα πόσα νομοσχέδια ήσαν ενάντιοι.Μάλλον σε όλα.Και όλα ήσαν …κατάπτυστα.Τι περιμένω να δω για να φύγω για τις άλλες ζωές;Να διαδηλώσουν οι ίδιοι και να φωνάζουν:ζήτω το νομοσχέδιο(της όποιας) κυβέρνησης,σαν αυτό δεν υπάρχει!!!Κάντε και άλλα τέτοια!!!Να κάνουν πλάκα δηλαδή.Τι θα πει δεν μπορούν;Τότε δεν ελπίζουμε σε αυτούς.

  2. Τοτε,θα παρατηρησατε αγαπητε, την ιδια παντα ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, την ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, και την ιδια ΛΑΜΨΗ στο βλεμμα, που πηγαζει απο την βεβαιοτητα οτι μπορουν τα πραγματα να αλλαξουν!!!!!!!

  3. Να υποθεσω οτι μαλλον συμφωνειτε, ολα αυτα τα χρονια με ολα τα νομοσχεδια, τα μνημονια, με κυβερνησεις ολων των αποχρωσεων,που βελτιωσαν την ζωη σας κατα πολυ! Και ξαφνικα σας χαλανε το κλιμα καποιοι μονοτονοι……..Και μαλλον προτιματε,αβουλα παγωμενα ανθρωπακια, που γυρνανε το προσωπο αδιαφορα, λες και δεν τους αφορα τιποτα!

    • Την λάμψη στο βλέμμα, που μαρτυρούσε την αποφασιστικότητα και την αισιοδοξία για το μέλλον, την πρωτοείδα στο Πανηγύρι Τρικάλων το ’74 ,εκεί που μοιράζανε τον Ριζοσπάστη για πρώτη φορά ελεύθερο. Το ίδιο ήτο και εχθές. Δεν κρύβω ότι τους προτιμώ από τα άβουλα ανθρωπάκια, αλλά η λογική μου δεν μπορεί να δεχτεί ότι ΟΛΑ τα νομοσχέδια του κράτους , από το ’74 μέχρι σήμερα, ήταν κακά. Εάν το δεχόμασταν αυτό, δεν θα ψηφιζόταν κανένα και θα παραμέναμε εκεί. Το θέλουμε; Επίσης υπάρχει και το αποτέλεσμα. Με αυτό τον τρόπο πάλης πόσα νομοσχέδια αποσύρθηκαν; Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε μερικές πρακτικές; Μήπως τα άβουλα ανθρωπάκια ,που αυξάνουν συνεχώς ,είναι προϊόντα των συγκεκριμένων ενεργειών; Ευχαριστώ για την καλόπιστη και ευγενική κριτική.

  4. Έχετε σκεφτεί κύριε Jim, ότι μπορεί (λέω μπορεί), να αποτελείτε και εσείς μέρος των αβουλων, αδρανών ανθρώπων ? Δεν πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο να συμμετάσχετε και εσείς σε αυτόν τον τρόπο πάλης, τον οποίο κατακρίνετε, από το να είστε παθητικός παρατηρητής ? Έπειτα, αν συμφωνείτε ότι δεν ήταν όλα τα νομοσχέδια από το 74 χρήσιμα και καλά, δεν θα έπρεπε να μας προτείνετε κάποια εναλλακτική λύση ?

    • Αγαπητέ κ. Αγιαμονιώτη.
      Θα ήμουν σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση, εάν δεν χαλούσα τόσες …σόλες παπουτσιών στη ζωή μου σε πορείες.Επίσης θα είχα και …σκάφος (τι όνειρο ο Έλλην!!!)εάν με πληρώνανε με 1 ευρώ την ώρα για τις συνδικαλιστικές μου υπηρεσίες.Μεγάλωσα και απελπίστηκα.Πριν μισό αιώνα ο άνθρωπος πήγε μια βόλτα στο …φεγγάρι και ακόμη δεν μπορεί να αυτο-οργανωθεί.Δυστυχώς,όχι δεν έχω να προτείνω κάποια λύση.Και να είχα όμως,στο λεπτό θα παρουσιαζόταν 999 αντίθετες.Το αφήνω στους νέους.
      Ευχαριστώ.

  5. Είναι αισχρή προπαγάνδα να παρουσιάζει κανείς εκείνα τα καθεστώτα ως σοσιαλιστικά. ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΤΆΔΙΟ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΎ . Για να δούμε ομως και τα καθεστώτα της ελεύθερης οικονομίας, τα φιλελεύθερα, τι έχουν προσφέρει στην ανθρωπότητα: απάνθρωπο ανταγωνισμό με αποτέλεσμα: δύο παγκόσμιους πολέμους, αμέτρητους περιφερειακους και τοπικούς πολέμους,βία δολοφονίες και οργανωμένο έγκλημα, φρικτή φτώχεια και πείνα σε Αφρική, Ασία, Λατινική Αμερική και αλλού (εμείς να ‘μαστε καλά και για τους άλλους δε μας νοιάζει, ε?) ,ανεργία, προσφυγιά και μετανάστευση, κρατικοποίηση των ζημιών σε βάρος των φτωχών στρωμάτων όταν ξεσπούν οι αναπόφευκτες καπιταλιστικές κρίσεις, αποικιοκρατία και νεοαποικιοκρατια, μνημόνια και καταλήστευση για μια χούφτα τραπεζιτών, ρατσισμό και φασισμο, χούντες, εξορίες και βασανιστήρια. Θα μπορούσα να συντάξω πρόχειρα ένα δεκατομο κατάλογο ακόμα.

  6. Κύριε Jim με περίσσιο σεβασμό, μιας λοιπόν και είχατε όλη αυτήν την δράση στο κίνημα και στον συνδικαλισμό, θα ξέρετε ότι οι πραγματικοί αγωνιστές και ανθρωπιστές επαναστάτες, δίνουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους και το κυριότερο χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα υλικά ή χρηματικά. Απεναντίας, προσφέρουν, δίνουν και θυσιάζονται για τα ιδανικά τους και τους συνανθρώπους, χωρίς να αποκομίζουν τίποτα. Όπως ξέρετε υπήρξαν αγωνιστές και μαχητές που αρνήθηκαν την ίδια τους τη ζωή για χάρη των αρχών και ιδανικών τους, επιλέγοντας το απόσπασμα, την εκτέλεση, τον θάνατο. Δεν επικροτω τον συνδικαλισμό με προνόμια και οφελη. Αν και προέρχεται από συγκεκριμένους χώρους.

    • Αγαπητέ κ. Αγιαμονιώτη.
      Όντως πολλοί έδωσαν τον αγώνα μέχρι τέλους.Και τι κατάλαβαν;Τι είδαν;Να έρχονται οι επόμενοι και να κάνουν μετά μανίας τα ίδια;Εμβαθύνατε παρακαλώ στην Ιστορία του Έθνους μας και θα δείτε το ίδιο τροπάριο με διαφορετικά ονόματα.Στο προηγούμενο σημείωμα σας έγραψα για την βόλτα στην Σελήνη.Οι απόγονοι αυτών των Αμερικάνων βγάλαν πρόεδρο τον σημερινό κλόουν και ετοιμάζονται να βγάλουν τον …Μπάιντεν!!! Για μας ας μην πω τίποτε,έχω να βγάλω και Σαββατοκύριακο και κολαστώ.Συνελόντι ειπείν:εάν εξαφανιστεί το ανθρώπινο είδος* δεν θα πάθει και τίποτα ο πλανήτης.Το λέω γιατί την εποχή που βρήκαμε στην Ελβετία το μποζόνιο του Χίγκς στην περήφανη χώρα μας προσκυνούσαμε την …παντόφλα του Αγίου(πλέον) Παΐσιου.Και το …κάστανο.
      Θα καληνυχτίσω με το ερώτημα που με βασάνιζε παιδιόθεν: Εάν γνώριζαν την κατάληξη τους,το πούλημα δηλαδή, οι Μπελογιάννης,Αργυριάδης, Μπάτσης, Καλούμενος και μάθαιναν ότι σε λίγο θα αναλάβει ο ..Κολιγιάννης ,δεν θα αυτοκτονούσαν;(μην επιβαρύνουμε και τον Πλαστήρα)
      *Τελικά δεν είναι και το πιο έξυπνο είδος του πλανήτη.

  7. Φίλε Trikalinos, δεν είναι αυτα επιχειρήματα ? Το ξεπούλημα δημόσιας γης και περιουσίας όπως αεροδρομια, λιμάνια, σιδηροδρόμοι, οικόπεδα φιλετα και γη σε πολυεθνικές, είναι επιχείρημα? Οι 4 ανακεφαλαιοποιησεις και κέρδη 700% για τις τράπεζες εν καιρώ μνημονίων, είναι επιχείρημα ? Η χορήγηση 20 εκ. στα κανάλια, 80 εκ στους εφοπλιστές, κάποια εκατομμύρια στις εταιρείες διοδίων, 30 εκ. στις ιδιωτικές κλινικές, μέσα στην καραντίνα, είναι επιχείρηματα ? Όπως επίσης οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων ? Τα σκάνδαλα της Ζήμενς, της νοβαρτις ? Οι συστηματικές περικοπές μισθών και συντάξεων, είναι επιχειρήματα? Η διαρκής λεηλασία της φύσης για επενδύσεις χωρίς απόδοση, είναι επιχειρήμα? Η συστηματική μείωση νοσοκομειακών γιατρών και προσωπικού, είναι επιχείρημα ? Οι βάσεις του ΝΑΤΟ που αυξάνονται και στην Ελλάδα,για να κατασφαξουν τον κόσμο όλο, από Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Λιβύη κλπ, είναι επιχείρημα ? Δεν περιμένω απάντηση από κάποιον που πατάει επί πτωμάτων για το ατομικό του όφελος. Πάντως, καλύτερα αριστεριστικα τσιτατα, παρά φασιστας, δοσιλογος και απανθρωπιά για ίδιον όφελος.

  8. Κύριε Jim, αυτοί λοιπόν που έδωσαν τον αγώνα μέχρι τέλους, το έκαναν επειδή το ένιωθαν πηγαία, γνήσια, αυθεντικά και ειλικρινά. Δηλαδή το έκανα επειδή το πίστευαν πραγματικά, ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΑ από το αποτέλεσμα. Ένα λάθος που κάνουν σχεδον όλοι, είναι ότι μετρούν τα χρόνια της ανθρωπότητας, με τα βιολογικά χρόνια ενός ανθρώπου. Επίσης θέλουν να τα ζήσουν όλα τώρα, εδώ. Η “αλλαγή” σε κοινωνικόοικονομικο επίπεδο, διαρκεί πολλά χρόνια, ίσως και αιώνες. Για σκεφτείτε πόσα χρόνια (αιώνες) “πήρε” στον καπιταλισμό να στεριώσει και να πάρει την εξουσία, μετά την φεουδαρχία ! Πρέπει λοιπον να δράσουμε εμείς σήμερα, για να δουν οι επιγενομενοι τον “παράδεισο” επί της γης Η αναφορά περί εξαφάνισης της ανθρώπινης φυλής, επιτρέψτε μου να πω ότι είναι δηλωτικό ανθρώπου, που προσπαθεί να βρει ισορροπία και έχει χάσει κάθε ελπιδα για επιτυχία, με τόση ευκολία.

  9. Ρώτα κανένα οικονομολόγο τι σημαίνουν αυτά που αναφέρεις, από να ακούς λαϊκιστες και κομματικές φυλλάδες. Προσβάλει την νοημοσύνη σου.

  10. Ρώτησα κάποιους οικονομολόγους φιλε Trikalinos και μου είπαν: Λεηλασία δημοσιων ταμείων, άγρια και αναίτια κρατικη καταστολή από αστυνομία και σώματα ασφαλείας, περιστολή συναθροίσεων και διαδηλώσεων από νόμο χουντικής προέλευσης, voucher για τους κολλητούς, πλειστηριασμοί σπιτιών φτωχών συμπολιτών μας, κόκκινα δάνεια σε funds…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης