"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στις κορυφές του Ασπροποτάμου από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για το θέμα των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στον Ασπροπόταμο, ο Δήμαρχος Θοδωρής Αλέκος τόνισε ότι η περιοχή αποτελεί αέναη πηγή φυσικού πλούτου και δεν ανήκει στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας, καθώς η ζημιά στο φυσικό περιβάλλον είναι πολλαπλάσια σε σχέση με τα οφέλη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, μοτοσικλέτα, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

“Δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας στην ανάπτυξη ανεμογεννητριών τόσο στον Ασπροπόταμο, όσο και οπουδήποτε αλλού στον Δήμο Μετεώρων”, κατέληξε ο κ. Αλέκος.

Συμφωνούμε, να ψηφίσουμε ότι δεν επιτρέπουμε πουθενά στον Δήμο μας την τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

“Συμφωνούμε, αλλά οι όροι της αγοράς είναι τέτοιοι που είτε μας αρέσει είτε όχι θα δούμε και τέτοια φαινόμενα. Να μην αποκλείσουμε μελλοντικά αιτήματα, διότι μπορεί να μην υπάρχουν αντιρρήσεις. Για τον Ασπροπόταμο διαφωνούμε”, είπε ο κ. Παπαμιχαήλ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάθονται και άτομα στέκονται

“Κερδισμένοι είναι οι επενδυτές και χαμένο το περιβάλλον που υποβαθμίζεται”, τόνισε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Γιώργος Χαντιάρας.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε ως εκπρόσωπος του Δικτύου φορέων και πολιτών για τη προστασία του Ασπροποτάμου ο Μιχάλης Γιαννούλας, δίνοντας λίγα (δεν του δόθηκε πολύς χρόνος) αλλά σημαντικά στοιχεία για το τι σχεδιάζεται για την περιοχή.

Ομόφωνα να εκδοθεί το σχετικό ψήφισμα κατά της τοποθέτησης των ανεμογεννητριών στον Ασπροπόταμο.

Έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο είχαν συγκεντρωθεί πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δικτύου φορέων και πολιτών για τη προστασία του Ασπροποτάμου 

tameteora.gr

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης