"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Ο Αλκίνοος απάντησε στις ύβρεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

Λίγες μέρες πριν, ενώ η χώρα βρισκόταν ακόμα σε κατάσταση lockdown, ένας τύπος τόλμησε να ξεστομίσει ύβρεις εναντίον του Αλκίνοου.

«Έχουν κι έναν ****** που λέγεται Αλκίνοος Ιωαννίδης, που τους συμπαραστέκεται λέει… Επάγγελμα τραγουδιστής. Τι τραγουδάει, εγώ δεν ξέρω όμως», είπε ο κακομοίρης Δήμαρχος.

Αμέσως, ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης, τόσο από τους Ενεργούς Πολίτες του Βόλου όσο και από σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, ήρθε να μας υπενθυμίσει πως «όταν η αλαζονεία και η αγένεια επιτίθενται στο ήθος, κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος εύλογα ανησυχεί».

Ο Αλκίνοος όλο αυτό το διάστημα δεν απάντησε. Ετοίμαζε, όμως, την απάντησή του, η οποία ήρθε τελικά μέσω της Τέχνης του. Με τον τρόπο, δηλαδή, που ξέρει ένας πολιτισμένος άνθρωπος να εκφράζεται.

Μαζί με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου και παιδιά της περιοχής συναντήθηκαν στην πλατεία των Σταγιατών, όπου ηχογράφησαν και οπτικογράφησαν αυτό τραγούδι. Ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης σε όσους στηρίζουν τον αγώνα για ελεύθερα νερά!

Στη λάσπη και στον βούρκο απαντάς με κρυστάλλινο νερό, με τραγούδι και χορό παιδιών, με φως. Αυτό είναι ο Πολιτισμός, αυτός είναι o Αλκίνοος για όσους κακομοίρηδες αναρωτιούνται ακόμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης