"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων από το Γαρδίκι

lafarm

Σχετικά άρθρα


Ο Nικόλαος Γαρδικιώτης του Σωτηρίου, Βουλευτής Τρικάλων και καταγόμενος εκ Γαρδικίου Ασπροποτάμου, γεννήθηκε το 1872. 


Σπούδασε νομικά και το 1898 διορίστηκε δικηγόρος στα Τρίκαλα. Αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και συνέχισε το επάγγελμά του. 


Αναμείχθηκε στο δημόσιο βίο και το 1905 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Τρικάλων. Η πολιτική του σταδιοδρομία κράτησε πάνω από 30 χρόνια και κυριάρχησε στη πολιτική ζωή του τόπου. 


Ήταν εμπνευστής και ένας εκ των διοργανοτών των πρώτων Πανελλήνιων-Πανθεσσαλικών αθλητικών αγώνων το 1908 στο Πεδίον του Άρεως στα Τρίκαλα(απέναντι από τη σημερινή ΣΜΥ).

Διατέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων (1912-1915) και μάλιστα όρκισε τον Στρατηλάτη Βασιλιά Κωνσταντίνο Α΄ στις 5-3-1913, όταν αυτός ανέβηκε στο θρόνο μετά τη δολοφονία του πατέρα του Γεωργίου του Α΄.

Το οξύμωρο είναι ότι η ιδιαίτερη πατρίδα του ουδέποτε το τίμησε, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των συγχωριανών του, αγνοούν την ύπαρξη και τη προσφορά του στο τόπο. 

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
    ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΓΟΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗ ΕΞ ΑΓΧΙΣΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΑ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΤΟΥ ΔΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΤΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΚΕΡΑΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΜΕΠΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΗ “ΨΑΘΑ”…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης