"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο πρώτος Έλληνας πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Διά βοής και με παρατεταμένα χειροκροτήματα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξελέγη νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Με την εκλογή αυτή ο κ. Τζιτζικώστας είναι ο πρώτος Έλληνας που καταλαμβάνει τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) στα 26 χρόνια από την ίδρυσή της, διαδεχόμενος τον Βέλγο Καρλ-Χάιντ Λάμπερτς.

Η υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα υποστηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, μετά την πολιτική συμφωνία τους για τις προτεραιότητες που πρέπει να ακολουθηθούν στη νέα θητεία του οργανισμού.

Η εναρκτήρια σύνοδος της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών για τη νέα πενταετή θητεία ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με τον ευρωπαϊκό ύμνο και για πρώτη φορά πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Μεγάλης Βρετανίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών είναι το δεύτερο μεγαλύτερο συλλογικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά το Ευρωκοινοβούλιο, αποτελούμενη συνολικά από 320 μέλη, περιφερειάρχες και δημάρχους όλων των χωρών – μελών της ΕΕ. Είναι επίσημο θεσμικό όργανο της ΕΕ που γνωμοδοτεί και συμμετέχει στο νομοθετικό έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θεωρείται το «Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της Αυτοδιοίκησης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης