"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Ο αργός θάνατος μιας πολικής αρκούδας στον καιρό της κλιματικής αλλαγής [ΒΙΝΤΕΟ]

lafarm

Σχετικά άρθρα

Bίντεο που δημοσιεύεται στο National Geographic καταγράφει μία σκελετωμένη πολική αρκούδα η οποία ψάχνει για τροφή σε έναν τόπο δίχως ίχνος πάγου.

Το βίντεο, που προκαλεί θλίψη, τραβήχτηκε στο τέλος του καλοκαιριού στα νησιά Baffins του Καναδά, από τον φωτογράφο Paul Nicklen -έναν άνθρωπο ο οποίος μεγάλωσε στον Καναδά και έχει δει πάνω από 3.000 πολικές αρκούδες στην περιοχή- και κινηματογραφιστές της οργάνωσης «Sea Legacy».

Ακολουθεί την ετοιμοθάνατη αρκούδα, που σκελετωμένη ψάχνει μάταια για τροφή στους κάδους που έχουν αφήσει στην περιοχή οι ψαράδες Ινουίτ.

«Καθόμασταν εκεί, κινηματογραφούσαμε και από τα μάγουλά μας έτρεχαν δάκρυα», δήλωσε ο 49χρονος βιολόγος και φωτογράφος που το ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media στις 5 Δεκεμβρίου και αμέσως πήρε δημοσιότητα.

Όταν τον ρώτησαν γιατί δεν επενέβη, παραδέχτηκε ότι το σκέφτηκε.

«Φυσικά, μου πέρασε από το μυαλό αλλά δεν ταξιδεύω κουβαλώντας μαζί μου κάποιο ηρεμιστικό πιστόλι ή 190 κιλά κρέας φώκιας».

Και ακόμη και αν το έκανε, λέει ο Nicklen, θα παρέτεινε απλώς για λίγο τη δυστυχία της αρκούδας.

Επιπλέον, στον Καναδά απαγορεύεται δια νόμου η σίτιση των πολικών αρκούδων.

Ο 49χρονος φωτογράφος άγριας ζωής υποστηρίζει ότι κατέγραψε τον αργό θάνατο της αρκούδας επειδή δεν ήθελε αυτός να είναι μάταιος.

«Όταν οι επιστήμονες λένε ότι οι αρκούδες θα εξαφανιστούν, θέλω οι άνθρωποι να καταλάβουν με τι ακριβώς θα μοιάζει. Οι αρκούδες θα πεθάνουν της πείνας. Έτσι μοιάζει μια αρκούδα που πεθαίνει της πείνας», εξηγεί.

Ελπίζει, όπως είπε, το βίντεο να περάσει στην κοινή γνώμη το μεγαλύτερο μήνυμα που αφορά φυσικά τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης