"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Ο «Ασκληπιός» αναδεικνύει τον πολιτισμό μας στις 12 Απριλίου 2020 στην μεγάλη εκδήλωσή του

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την κορυφαία του πολιτιστική εκδήλωση με τον τίτλο «ΜΕ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ, ΜΕ ΑΡΜΑΤΑ, ΜΕ ΦΕΡΜΕΛΗ ΧΡΥΣΗ…», διοργανώνει ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων «Ο Ασκληπιός», την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 και ώρα 7 μ.μ, στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Αφιέρωμα στην Φουστανέλα, σύμβολο λεβεντιάς και υπερηφάνειας!!!

Πρόκειται για τη χρονική περιδιάβαση της ενδυμασίας της φουστανέλας, από τις καταβολές της μέχρι τα νεότερα χρόνια, την δημιουργία της , την χρήση της και τις κατά τόπους διαφοροποιήσεις της. Η φουστανέλα σύμβουλο της λεβεντιάς ,της υπερηφάνειας ,του αγώνα ,της ελευθερίας.

Συγχρόνως παρουσιάζεται η περιοχή με τους συμβολισμούς, την τοπική ιστορία και τα δρώμενα στα οποία χρησιμοποιήθηκε ως ενδυματολογικό σύνολο, από τα χρόνια της προεπαναστατικής περιόδου ,στην επανάσταση ,την απελευθέρωση και το τελικό ξεφάντωμα της ανάστασης του Έθνους.

Θα απολαύσουμε χορούς ,τραγούδια και δρώμενα ,σε τέσσερις ενότητες από τις περιοχές. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (έθιμο το πανηγύρι του Αη Συμιού)… Νταούλια και Ζουρνάδες δίνουν τον ρυθμό σε μία τελετή που εξυμνεί τη λεβεντιά και τον πόθο των Μεσολογγιτών για λευτεριά!! ..ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (Καλαμάτα).- ΗΠΕΙΡΟΣ (Σούλι) -ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΑ- ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ -Μέγαρα Αττικής το έθιμο του Μάη (Απελευθέρωση -αναγέννηση,)!!! Τρίκαλα παραδοσιακός γάμος…  Ακολουθεί η περιοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ – Γιορτή του Προφήτη Ηλία στο Ξηρολίβαδο, Αγιασμός του καλού πηγαδιού της Μπούνας και έθιμο δημοπρασίας εικόνων. Τέλος χοροί και τραγούδια της ΝΑΞΟΥ (-έθιμο των Κορδελάτων), από Κινίδαρο στην Κόρωνα

Την ξεχωριστή εκδήλωση προετοιμάζουν οι έμπειροι και καταξιωμένοι χοροδιδάσκαλοι:

– Ηλίας Ζαχαράκης: Δ/νση των Χορευτικών

– Σταύρος Σούλιος – Χρήστος Σούλιος – Κώστας Τζιμούρτος – Χριστίνα Μπαλλά.

– Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Σταύρος Σούλιος.

Θα συμμετέχει όλο το δυναμικό του «Ασκληπιού», χορευτές και χορεύτριες όλων των ηλικιών, οι οποίοι με την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων από τον Οκτώβριο 2019 μέχρι σήμερα ,προετοιμάζονται για τη μεγάλη εκδήλωση.

Την εκδήλωση θα καλύψει Πολυμελής ορχήστρα – η αφρόκρεμα της παραδοσιακής μουσικής – Χρυσόστομος Μητροπάνος Τραγούδι – Χρήστος Κιτσόπουλος Κλαρίνο – Μάριος Σαρακατσιάνος Λαούτο-Τραγούδι, Καλλιάρα Δήμητρα κανονάκι – τραγούδι, – Στέφανος Γεωργίου Βιολί ,Μούτσελος Νίκος κρουστά. – Αθαν. Ασαρτζής τρομπέτα Επίσης η ορχήστρα «ΖΥΓΙΑ» του Ηλία Αριστόπουλου από το Μεσολόγγι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης