"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Ο Βασίλης Τσιτσάνης ταξιδεύει στην Ευρώπη!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Βασίλης Τσιτσάνης ταξιδεύει σε τέσσερις πόλεις, με τη μουσική του να διαπερνά το φράγμα των συνόρων και να εναποτίθεται στις μουσικές αυλές των Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων κατοίκων της ηπείρου μας.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων και του Μουσείου Τσιτσάνη, οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μας συνθέτη και στιχουργού μεταφέρονται εντός του Οκτωβρίου σε τέσσερις πόλεις.

tsitsanis

Με ισάριθμες συναυλίες, οι φίλοι του λαϊκού τραγουδιού θα απολαύσουν τις έξοχες συνθέσεις, με τα μέλη της «ορχήστρας Βασίλης Τσιτσάνης» από τα Τρίκαλα, να παρουσιάζουν ένα εξαίρετο μουσικό πρόγραμμα.
Οι πόλεις που θα υποδεχθούν τη γνήσια ελληνική λαϊκή μουσική, είναι:

-Νυρεμβέργη, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου

– Βασιλεία,  το Σάββατο 24 Οκτωβρίου

– Παρίσι, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου

– Γκύτερσλο, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου.

Τις ημέρες αυτές, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως στόχο, να παρουσιάσει μια κατά το δυνατόν πληρέστερη απεικόνιση του έργου του Τσιτσάνη. Ετσι, θα υπάρχουν οι εξής εκηδλώσεις σε κάθε πόλη:

  • Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού για τη ζωή και το έργο του Τσιτσάνη,
  • Ομιλίες για το Λαϊκό  Τραγούδι και ειδικότερα για το έργο του συνθέτη
  • Συναυλία με την  ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης», με απάνθισμα των σπουδαιότερων τραγουδιών  του τρικαλινού δημιουργού.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους κατά τόπους ελληνικούς συλλόγους: την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελληνόφιλων Βασιλείας και τον Θεσσαλικό Σύλλογο Νυρεμβέργης.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες δημιουργούς και από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του Ελληνικού τραγουδιού τον 20ο αιώνα.

Το έργο του δεσπόζει στη ζωή του ελληνικού λαού επί σχεδόν έναν αιώνα: αντλεί τη δύναμή του από τη ζωή του λαού, από τούς καθημερινούς του αγώνες για δικαιοσύνη, από τις πίκρες του και τούς πόνους του, από την αγάπη, από ό,τι όμορφο και αληθινό έχει αυτός ο τόπος.

Τα εκατοντάδες τραγούδια του Τσιτσάνη, σπάνια σε ομορφιά και αυθεντικότητα, εκφράζουν τον λαό, αποτελούν πηγή δύναμης, ελπίδας, παρηγοριάς, συμπαράστασης, αγάπης και τρυφερότητας, για όλες τις πτυχές της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης