"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22 C
Trikala

Ο Δήμος Τρικκαίων αναδεικνύει και προστατεύει το δάσος Διαλεχτού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το περιβάλλον είμαστε εμείς. Και εμείς οφείλουμε, ως φορείς και ως πολίτες, ως ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, να το προστατεύουμε. Και να το προσέχουμε, να το φροντίζουμε, να το παραδίδουμε στις επόμενες γενιές.
Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Τρικκαίων διά της αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος, ενεργοποιεί την τοπική κοινωνία και με αφορμή μια παγκόσμια εκδήλωση εθελοντικής προσφοράς για το περιβάλλον, δρα και καλεί σε δράση. Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, από το πρωί, στο «δάσος Μπάτζιου», στο Διαλεχτό, όλοι οι τρικαλινοί καλούνται να μετάσχουν σε μια πρωτότυπη, σημαντική και χρήσιμη εκδήλωση. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης «Let’sdoitGreece» (ελληνική έκφραση της καμπάνιας «Let’s Do It World»), ο Δήμος Τρικκαίων καλεί σε προστασία της φύσης.
Για πρώτη φορά εκτός ορίων της πόλης των Τρικάλων, ο Δήμος μας, καλεί όλους τους τρικαλινούς να μετάσχουν σε καθαρισμό χώρου, απομάκρυνση σκουπιδιών, κοπή και απομάκρυνση ξερών κλαδιών, κοπή χόρτων, καθαρισμό μονοπατιών κ.α.
Η ενέργεια έχει διττή σημασία: από τη μια, ενεργοποίηση όλων, όσοι επιθυμούν και επιδιώκουν να φροντίζουμε το περιβάλλον. Από την άλλη, έναρξη μιας ουσιαστικής προσπάθειας, να γίνει μέλημα σε όλους τους τρικαλινούς, ότι το περιβάλλον το δανειζόμαστε από το μέλλον.
Για τον λόγο αυτό, η εκδήλωση δεν θα είναι μια απλή προσπάθεια να καταγραφεί στο παγκόσμιο ημερολόγιο της δράσης «Let’s Do It World». Θα είναι μια εκδήλωση που ο Δήμος οργανώνει, με πρόσθετο πολιτιστικό περιεχόμενο, με έμφαση στην έξοδο από την πόλη, στην προστασία των υπαρχόντων πνευμόνων, στην ουσιαστική μας σχέση με τη φύση. Εξάλλου, με τα έργα για τις ποδηλατικές περιαστικές διαδρομές, η περιφέρεια του Δήμου Τρικκαίων στις Δημοτικές Ενότητες Καλλιδένδρου και Φαλώρειας (σύνδεση δασών Φωτάδας, Διαλεχτού και υγροτόπου Κεφαλοβρύσου) θα αποκτήσει και αυξημένη επισκεψιμότητα και αυξημένο ενδιαφέρον από αθλούμενους ή απλούς λάτρεις της φύσης.
Για τον λόγο αυτό, την Πέμπτη 16 Απριλίου 2015,ο Δήμος Τρικκαίων διοργανώνει ευρύτατη σύσκεψη, με όλους τους συναρμόδιους φορείς (από υπηρεσίες του Δήμου, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Δασαρχείο, μέχρι εθελοντικές οργανώσεις). Στόχος της σύσκεψης, η συγκεκριμενοποίηση των δράσεων που ο Δήμος έχει προγραμματίσει, προκειμένου περισσότεροι τρικαλινοί να ενστερνιστούν και να αγκαλιάσουν την ιδέα, ότι το περιβάλλον είμαστε εμείς. Και για τον λόγο αυτό, αρχίζει από φέτος μια ευρεία προσπάθεια να μετάσχουμε όλοι οι τρικαλινοί, στην προσπάθεια να διασωθεί. Η αρχή γίνεται από το Διαλεχτό, για να συνεχιστεί και στα υπόλοιπα περιφερειακά δάση ή άλση του Δήμου μας.

Από το γραφείο Τύπου
Πηγή φωτό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης